Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Още ли е с два спални и два кушета , закачени след фургона преди обикновените вагони? Когато си идвахме от Горна на 28-ми , 2637 беше в този си вид.
Зам. Администратор
Аватар
Зам. Администратор

Мнение от 42 072.9 »

Кушети не пътували...това си е чисто обирджииство, понеже не всеки може да отдели 8лв, но за тази сметка има "Л-КЛАСА"(да са живи и здрави шафнерите, които се грижат за нея).
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Тя "Л" класата в доста случаи взима от хляба на предприятие "Спални вагони" и върши не по - лоша работа.
64.19
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

И последно на кое викаха Л - класа? Пътниците да се събират в машината ли? :lol: :lol: :lol:
Че то и фургоните понякога вършат добра работа. :D
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Nikss написа:Снежни преспи блокираха „Дезиро”
04/01/2008

Снощи, около 00:30 ч. дизелова мотриса „Дезиро”, пътуваща по маршрут от Самуил до Силистра засяда в преспите сняг в междугарието Дулово – Алфатар. В мотрисата са пътували 56 пътника. В 09:00 ч. сутринта пътниците са извозени от заседналият влак до пътя с БТР-и на Гражданска защита. На главният път ги е очаквал автобус, осигурен от „Български държавни железници” ЕАД, който да ги превози от Алфатар до Силистра.

От Русе е изпратен дизелов локомотив, който вече изтегли дизеловата мотриса и ще я придвижи до Дулово, след което мотрисата ще продължи да работи по обичайния си график.
От къде го измислиха този влак в 00:30 в междугарието Дулово - Алфатар?Последният за деня влак 91104 тръгва от Ду в 21:56 (разминава 9637) , на Аф е в 22:27 , а първият 9636 е съответно на Дулово в 6:23 ( за разминаване с 91101) и в 6:53 на Алфатар.

Мнение от Labros »

Тука логично трябва да се зададе един въпрос към ръководните кадри на БДЖ:
:arrow: Къде са снегорините...?
Ако си имаше още снегорини,никога нямаше да се стигне до засядане на влакове из преспите...
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

По-точно - какво става с единствения роторен снегорин и кой е отговорен за отсъствието му.

Мнение от Labros »

Комунистическото мекере Олег Петков най-сетне си замина :!: :!: :!:
Относно пушенето във влака: като пътувам и разговарям на случаен принцип с пътници, доста голяма част от тях са ми споделяли, че именно за това предпочитат да пътуват с влака- че може да се пуши.И ако това се забрани, празни вагони по някои влакове ще са често срещана картинка....
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Днес на гара Пловдив при пристигането на 8610 по уредбата се предупреждаваха пътниците , че съгласно новата наредба на министерството , се забранява пушенето във влаковете.Не знам за другите гари дали тази информация се обявява.

Мнение от rexkos »

VESO написа:Не знам за другите гари дали тази информация се обявява.
На гара София също се обявява. Забраната важи от 10 март и е за всички категории пътнически влакове. За неспазването й се налага 20 лева глоба.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

На Червен бряг не се обявява. :(

Мнение от Labros »

Това за мен е висша форма на глупост.Доказа се, че пожарът не е тръгнал от цигара.Какви дивотии само измислят, че хората да ходят да пътуват с рейса.Щото там на ок. 2 часа има 10-15 мин. почивка и можеш да слезнеш от рейса, да изпушиш една цигара.А във влака няма как да слезнеш, освен ако няма голям престой.
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

Labros написа: хората да ходят да пътуват с рейса.Щото там на ок. 2 часа има 10-15 мин. почивка и можеш да слезнеш от рейса,
Aко пътуваш София -Варна или София Бургас имаш една почивка на 3 часа

Мнение от rexkos »

Ако говорим конкретно за влаковете София-Варна и София-Бургас - не виждам да има някакъв проблем с тютюнопушенето. На Горна и Пловдив всички влакове имат най-малко 5 минути престой - напълно достатъчно време да изпушиш една цигара. Пък ако ти се допуши по време на път, приготви си 20 кинта. :lol:
Обратна връзка:

Мнение от Maikal »

rexkos написа:Ако говорим конкретно за влаковете София-Варна и София-Бургас - не виждам да има някакъв проблем с тютюнопушенето. На Горна и Пловдив всички влакове имат най-малко 5 минути престой - напълно достатъчно време да изпушиш една цигара.
Ами то от Бургас до Пловдив ако си пушач ще ти се изчака чакалото докато стигнеш до там пък и май не всички минават през Пловдив :) За Горна да ок ама все пак са си 4 часа и половина някъде път, поне аз така си мисля, че беше. Пък и в автобуса поне пускат филм и се поразсейваш и не мислиш толкова за цигарите

П.С. Аз не съм пушач ама с един приятел онзи ден лафихме на тази тема и той пушач, че така ми сподели.
Заключено

Обратно към “Архив "Новини и статии"”