Глобален модератор
Глобален модератор

Мнение от Tramway »

44-134 написа:Нямаше да е лошо да пооправят контролера малко че на фона на всичко останало седи като изсран
Няма страшно, скоро всичко останало ще добие вида на контролера и тогава ще си бъдат асорти.
Парната машина няма проблеми с ТД, пантографи, прегряване и охлаждане.

Мнение от Labros »

За сега изглежда отлично :!: Пък после ще видим...дано този път не стане по нашенски - като се види хубавото и да се разваля.Някой само да не вземе да открадне хладилника за лична употреба...
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Да е честита хубавицата на депо СОФИЯ и да си я пазят защото както си я пазят така и ще я имат!Все пак тя е тяхна!

Мнение от aizi »

Браво!
Но можеше да ремонтират и кабината,т.е. да се модернизира малко,все пак хора ще работят с нея.
Ама то за какво си платиш такова ще си пиеш.
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

aizi написа:Браво!
Но можеше да ремонтират и кабината,т.е. да се модернизира малко,все пак хора ще работят с нея.
Ама то за какво си платиш такова ще си пиеш
Тя от модернизация няма нужда, ама можеше да се смъкнат пултовете, да се песъкоструйнат и да се пръснат "на голо" вече. Да се сменят табелките под ключовете, да се очовечат контролерите. Но тук вината си е на БДЖ, защото каквото поръчаш, това получаваш, както и ти го каза. На пак повтарям, че ремонта като цяло е за Отличен 6.
64.19
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Като цяло наистина е за Отличен 6,вярно,че за контролера трябва още поне 1 идея.Например да сложат черна кожа там където ще се хваща и така няма да се лющи боята:демек да се направи като в чешките електровози.ако някой има снимка на пулта на такъв да види контролера.по точно да се направи така както е направен контролера на машината 45 111.2
Администратор
Администратор

На 45 111.2 е намотан волана с електроизолационна PVC лента. Такава се среща по тролеите, но с повече желание има агенти тука във форума дето могат да се сдобият с такава и да намотаят воланите на 44 100.6
64.19
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Еми нещо такова за да може да се пази и да не се жули боята.Не знам,но с нещо подобно го правят на чешките електровози в Чехия.
Администратор
Администратор

Nikss написа:Еми нещо такова за да може да се пази и да не се жули боята.Не знам,но с нещо подобно го правят на чешките електровози в Чехия.
Това, с което е направена 45 111.2 е идеално за намотаване, но от тукашните участници само един човек може да докопае за намотаване на воланите на 44 100.6 :)
64.19
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Е ако контролера беше боядисан тoва намотаване нямаше да бъде излишно,но щом не е или не е сменен...както решите вие,от мен това беше идеята.

Мнение от 44142 »

Това намотаване е напълно излишно и грозно. Като се махне тази лента под нея остава доста наслоена мръсотия.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

И аз мисля,че засега е излишно щом контролера не е сменен или боядисан,но без тoва намотаване по-бързо ще се ожули ако е нов или боядисан.

Мнение от 44142 »

Нищо им няма на полусекторните волани.
Обратна връзка:

Мнение от 44-134 »

Честно казано и мен ме дразни това намотаване на контролерите както при електровозите така и при някой шестици. Дори и да се ожули нито го вали дъжд нито нещо друго та да му пречи а има случай в които контролера след като е намотан така става адски неудобен и дебел което също е дразнещо.
Най-великата доблест не е в това никога да не паднеш, а да се изправиш всеки път, когато паднеш.

Мнение от 44142 »

На една машина ги измахах тези намотаваници и отдолу се показа една чернилка която неможеше да се изчисти.
Заключено

Обратно към “Архив "Електрически локомотиви"”

Информация