Мнение от rexkos »

БВ 4612/4613 отново е с инвалиден вагон! :D
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

За сведение инвалидния вагон го има още отпреди 1 май.От 28 Април го има когато 4612/4613 започна да се движи с 1 вагон в повече заради празниците.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Ето една тъжна новина за днес:Днес на БВ4613 не му липсваше инвалиден вагон.Него си го имаше.Проблема е друг.Липсваше ПЪРВОКЛАСЕН ВАГОН!

Мнение от rexkos »

За съжаление значи правилно видях днес на централна (не успях да огледам добре влака). :( Представям си ако някой си е купил билет 1-ва класа, а то се е оказало че няма такъв вагон. Касиерките със сигурност не знаят за това. :?
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Има и друга лоша новина.На УБВ2607 ЯНТРА днес липсваше вагона за инвалиди и велосипеди 33 серия.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

То като че ли има някой вътре. :lol:

Мнение от rexkos »

Най-много да има някой инвалид вътре. Иначе превозната бригада го окупира. :lol:
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Между другото,като Rexkos каза за това,нека да попитам - колко пъти се е случвало на всички вас да забележете инвалид в количка да се вози по влака.На мен ми се е случвало,ако не се лъжа около два или 3 пъти - и то в "Сл.бряг".Една от причините за закъснението от ПО мин.лято,когато се връщах от морето,бе,че на гарата дойде специално приспособление за сваляне на инвалида от вагона серия 63.По-миналото лято пък един инвалид се качи от ПО и пътува до Ст.Загора,където пак някакво странно приспособление бе закрепено за вратата на вагона и с негова помощ количката слезе до перона.
Междувременно диспечерска служба за трудноподвижни лица има не във всяка гара,а само на по-големите - София,Пловдив,Ст.Загора,Ямбол,Бургас,Варна,Горна,Мездра,Плевен,Благоевград,Враца и Русе.

Мнение от Labros »

VESO написа:Междувременно диспечерска служба за трудноподвижни лица има не във всяка гара,а само на по-големите - София,Пловдив,Ст.Загора,Ямбол,Бургас,Варна,Горна,Мездра,Плевен,Благоевград,Враца и Русе.
Може да е само на по-големите гара,но пак е жест към хората,които имат проблеми с придвижването и ползуват инвалидни колички.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Точно това се чудя.Ако на Пзк дойде такъва човек и иска да се качи на влак,ще са необходими доста усилия.

Мнение от 43.309 »

На гара Пазарджик има такова приспособление въпроса е,че май никога не е ползвано.Намира се в стаята на колети и пратки.
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Аз също съм виждал инвалид в количка, който пътува в 8602 и на ПО го свалиха точно с въпросното приспособление. Беше миналото лято. В 8601 също съм виждал да го качват на гара София.
64.19

Мнение от rexkos »

Nikss написа:Ето една тъжна новина за днес:Днес на БВ4613 не му липсваше инвалиден вагон.Него си го имаше.Проблема е друг.Липсваше ПЪРВОКЛАСЕН ВАГОН!
За щастие това беше инцидентен случай и днес БВ 4612/4613 имаше първокласен вагон. \:D/
Глобален модератор
Глобален модератор

Мнение от Tramway »

Labros написа:
VESO написа:Междувременно диспечерска служба за трудноподвижни лица има не във всяка гара,а само на по-големите - София,Пловдив,Ст.Загора,Ямбол,Бургас,Варна,Горна,Мездра,Плевен,Благоевград,Враца и Русе.
Може да е само на по-големите гара,но пак е жест към хората,които имат проблеми с придвижването и ползуват инвалидни колички.
Дали обаче този жест се прилага на практика? Миналата есен бях свидетел как на гара Плевен, където има служба за инвалиди, един млад мъж в инвалидна количка искаше да се качи с детето си, момиченце на 5-6г, в 2610. Инвалиден вагон нямаше, служител от въпросното бюро - също. Човекът препусна с количката към 1-вия вагон и се помоли на н-к влака за помощ, на което оня изръмжа "Няма да задържам влака заради разни уроди!" и викна на дежурния "Айде, готово!". Тогава детето се разрева, изтича при машината и взе да се моли на машинистите. Двамата слязоха от машината, качиха на ръце човека, настаниха го във вагона, сгънаха количката и я качиха. Аз помогнах на детето и качих багажа. През цялото време началник-влака и дежурният дуднеха, че влакът закъснява заради глупости и че щяли да пускат рапорт срещу машинистите.

Има ли смисъл от коментар?

Между другото никой от хората по перона не обърна внимание. Аз току-що бях слязъл от същия влак и когато разбрах, че няма кой да помогне на човека се затичах към него, но сам нямаше да мога да се справя. Добре че машинистите реагираха светкавично.
Парната машина няма проблеми с ТД, пантографи, прегряване и охлаждане.
Зам. Администратор
Аватар
Зам. Администратор

Мнение от 42 072.9 »

Бил съм свитедел на точно обратното на гара Плевен: УБВ влиза на първи коловоз за да слезе трудно подвижен човек а на перона го чака специализирана машина, чрез която да слезе от вагона.
Заключено

Обратно към “Архив "Вагони"”

Информация