Между другото,като Rexkos каза за това,нека да попитам - колко пъти се е случвало на всички вас да забележете инвалид в количка да се вози по влака.На мен ми се е случвало,ако не се лъжа около два или 3 пъти - и то в "Сл.бряг".Една от причините за закъснението от ПО мин.лято,когато се връщах от морето,бе,че на гарата дойде специално приспособление за сваляне на инвалида от вагона серия 63.По-миналото лято пък един инвалид се качи от ПО и пътува до Ст.Загора,където пак някакво странно приспособление бе закрепено за вратата на вагона и с негова помощ количката слезе до перона.
Междувременно диспечерска служба за трудноподвижни лица има не във всяка гара,а само на по-големите - София,Пловдив,Ст.Загора,Ямбол,Бургас,Варна,Горна,Мездра,Плевен,Благоевград,Враца и Русе.
Междувременно диспечерска служба за трудноподвижни лица има не във всяка гара,а само на по-големите - София,Пловдив,Ст.Загора,Ямбол,Бургас,Варна,Горна,Мездра,Плевен,Благоевград,Враца и Русе.
Последно промяна от VESO на Чет Май 03, 2007 8:28 pm, променено общо 1 път.

Може да е само на по-големите гара,но пак е жест към хората,които имат проблеми с придвижването и ползуват инвалидни колички.VESO написа:Междувременно диспечерска служба за трудноподвижни лица има не във всяка гара,а само на по-големите - София,Пловдив,Ст.Загора,Ямбол,Бургас,Варна,Горна,Мездра,Плевен,Благоевград,Враца и Русе.

Администратор

Глобален модератор
Дали обаче този жест се прилага на практика? Миналата есен бях свидетел как на гара Плевен, където има служба за инвалиди, един млад мъж в инвалидна количка искаше да се качи с детето си, момиченце на 5-6г, в 2610. Инвалиден вагон нямаше, служител от въпросното бюро - също. Човекът препусна с количката към 1-вия вагон и се помоли на н-к влака за помощ, на което оня изръмжа "Няма да задържам влака заради разни уроди!" и викна на дежурния "Айде, готово!". Тогава детето се разрева, изтича при машината и взе да се моли на машинистите. Двамата слязоха от машината, качиха на ръце човека, настаниха го във вагона, сгънаха количката и я качиха. Аз помогнах на детето и качих багажа. През цялото време началник-влака и дежурният дуднеха, че влакът закъснява заради глупости и че щяли да пускат рапорт срещу машинистите.Labros написа:Може да е само на по-големите гара,но пак е жест към хората,които имат проблеми с придвижването и ползуват инвалидни колички.VESO написа:Междувременно диспечерска служба за трудноподвижни лица има не във всяка гара,а само на по-големите - София,Пловдив,Ст.Загора,Ямбол,Бургас,Варна,Горна,Мездра,Плевен,Благоевград,Враца и Русе.
Има ли смисъл от коментар?
Между другото никой от хората по перона не обърна внимание. Аз току-що бях слязъл от същия влак и когато разбрах, че няма кой да помогне на човека се затичах към него, но сам нямаше да мога да се справя. Добре че машинистите реагираха светкавично.
Парната машина няма проблеми с ТД, пантографи, прегряване и охлаждане.
Информация
Модератори