Здравейте,има ли възможност да се обсъди на горно ниво присъствието на такива продавачи в София вместо да плащаме глоби заради претъпкани превозни средства? Благодаря ви много. :)

Мнение от disell »

Във Варна например във всеки автобус има кондуктор който продава билети и гратисчиите са сведени до около 1-2 %.

Мнение от vkakachev »

Ами нали по теснолинейката е така. Където няма гари кондукторите продават ама майче само началник влака продава. Те сигорно и другите продават ама не съм забелязъл.

Мнение от gugu_134 »

По закон от гари и спирки без каса или след затваряне на касите, във влака ти се предоставя билет по 2ра таблица и това е за всички линии, не само за теснолинейката.А ако си нередовен ти издаваха билет по 4-та таблица :roll:

Мнение от WOLFMX »

disell написа:Във Варна например във всеки автобус има кондуктор който продава билети и гратисчиите са сведени до около 1-2 %.

Точно по тази причина отварям темата. Щом във Варна може защо не и навсякъде? Не ми се плащат по 70-100 лева само защото има много хора и не мога да достигна до шофьора, за да си купя билет.
Координатор УС
Аватар
Координатор УС

Мнение от stankos »

Къде ги плащаш тези пари ?

Мнение от WOLFMX »

Въведоха го като мярка. Като ми съставят акт и ще трябва да ги плащам.
Координатор УС
Аватар
Координатор УС

Мнение от stankos »

Във електротранспорта на София /тролейбуси и трамваи/ има монтирани автомати , които срещу монета от 1 лв. ти пускат билетче . Има осигурено финансиране системата за електронно таксуване да се въведе за целия ГТ до края на годината. т.е. и автобусите и метрото . То в момента в метрото има но не е съвместима с останалите карти.
За това ли питаш ,че не ми стана достатъчно ясно ?

Мнение от WOLFMX »

stankos написа:Във електротранспорта на София /тролейбуси и трамваи/ има монтирани автомати , които срещу монета от 1 лв. ти пускат билетче . Има осигурено финансиране системата за електронно таксуване да се въведе за целия ГТ до края на годината. т.е. и автобусите и метрото . То в момента в метрото има но не е съвместима с останалите карти.

Не,питах за това дали могат хора да стоят във превозните средства и да ги обикалят,за да могат всички удобно и лесно да си взимат билети. А така както са го измислили според мен не е добре, защото този въпросен автомат, за който ми говориш е само отпред, а не в цялото превозно средство и се налага да се разминаваме като във обор, за да си вземем билет. Неудобно е.

Мнение от vkakachev »

Знам само че билет закупен във влака е по скъп от колкото от касата на гарата.

Мнение от WOLFMX »

vkakachev написа:Знам само че билет закупен във влака е по скъп от колкото от касата на гарата.

Това като наказателна мярка ли е?
Координатор УС
Аватар
Координатор УС

Мнение от stankos »

WOLFMX написа:
stankos написа:Във електротранспорта на София /тролейбуси и трамваи/ има монтирани автомати , които срещу монета от 1 лв. ти пускат билетче . Има осигурено финансиране системата за електронно таксуване да се въведе за целия ГТ до края на годината. т.е. и автобусите и метрото . То в момента в метрото има но не е съвместима с останалите карти.

Не,питах за това дали могат хора да стоят във превозните средства и да ги обикалят,за да могат всички удобно и лесно да си взимат билети. А така както са го измислили според мен не е добре, защото този въпросен автомат, за който ми говориш е само отпред, а не в цялото превозно средство и се налага да се разминаваме като във обор, за да си вземем билет. Неудобно е.
По въпроса дали могат очевидния отговор е , че могат ! Съвсем друг въпрос е : Дали е икономически оправдано да ги има ? Ако въпросите ти касаят Градския транспорт по-добре е да попиташ във форум на Градския транспорт ! :wink:

Мнение от vkakachev »

Например като съм пътувал от Велинград до Белица цената на билета от гарата 3,50лв. от влака е 4,50. Кондукторите използват едни кучани от типа на товарителница с индиго и ги попълват на ръка.
Ако пътуваш само в рамките едно между гарие да речем Велинград-Костандово е 0,80ст.преди беше 0,50ст.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Велинград е обслужвана гара и пътник , качил се оттам без билет , се таксува като нередовен.Впрочем от всички гари , само в Септември , Велинград , Якоруда , Разлог , Банско и Добринище продават билети.Останалите станции се водят необслужвани.

Мнение от WOLFMX »

stankos написа:
WOLFMX написа:

По въпроса дали могат очевидния отговор е , че могат ! Съвсем друг въпрос е : Дали е икономически оправдано да ги има ? Ако въпросите ти касаят Градския транспорт по-добре е да попиташ във форум на Градския транспорт ! :wink:

Питам в този форум заради вестника към него, но може би трябваше да задам въпросите си конкретно чрез имейл до Редакцията. Благодаря за полезната информация и за търпението! :)
Публикувай отговор

Обратно към “Нещата от живота | Matters of Life”

Информация