Здравейте,има ли възможност да се обсъди на горно ниво присъствието на такива продавачи в София вместо да плащаме глоби заради претъпкани превозни средства? Благодаря ви много. 

Последно промяна от WOLFMX на Сря Мар 14, 2012 5:20 pm, променено общо 1 път.

disell написа:Във Варна например във всеки автобус има кондуктор който продава билети и гратисчиите са сведени до около 1-2 %.
Точно по тази причина отварям темата. Щом във Варна може защо не и навсякъде? Не ми се плащат по 70-100 лева само защото има много хора и не мога да достигна до шофьора, за да си купя билет.
Във електротранспорта на София /тролейбуси и трамваи/ има монтирани автомати , които срещу монета от 1 лв. ти пускат билетче . Има осигурено финансиране системата за електронно таксуване да се въведе за целия ГТ до края на годината. т.е. и автобусите и метрото . То в момента в метрото има но не е съвместима с останалите карти.
За това ли питаш ,че не ми стана достатъчно ясно ?
stankos написа:Във електротранспорта на София /тролейбуси и трамваи/ има монтирани автомати , които срещу монета от 1 лв. ти пускат билетче . Има осигурено финансиране системата за електронно таксуване да се въведе за целия ГТ до края на годината. т.е. и автобусите и метрото . То в момента в метрото има но не е съвместима с останалите карти.
Не,питах за това дали могат хора да стоят във превозните средства и да ги обикалят,за да могат всички удобно и лесно да си взимат билети. А така както са го измислили според мен не е добре, защото този въпросен автомат, за който ми говориш е само отпред, а не в цялото превозно средство и се налага да се разминаваме като във обор, за да си вземем билет. Неудобно е.

По въпроса дали могат очевидния отговор е , че могат ! Съвсем друг въпрос е : Дали е икономически оправдано да ги има ? Ако въпросите ти касаят Градския транспорт по-добре е да попиташ във форум на Градския транспорт !WOLFMX написа:stankos написа:Във електротранспорта на София /тролейбуси и трамваи/ има монтирани автомати , които срещу монета от 1 лв. ти пускат билетче . Има осигурено финансиране системата за електронно таксуване да се въведе за целия ГТ до края на годината. т.е. и автобусите и метрото . То в момента в метрото има но не е съвместима с останалите карти.
Не,питах за това дали могат хора да стоят във превозните средства и да ги обикалят,за да могат всички удобно и лесно да си взимат билети. А така както са го измислили според мен не е добре, защото този въпросен автомат, за който ми говориш е само отпред, а не в цялото превозно средство и се налага да се разминаваме като във обор, за да си вземем билет. Неудобно е.

stankos написа:По въпроса дали могат очевидния отговор е , че могат ! Съвсем друг въпрос е : Дали е икономически оправдано да ги има ? Ако въпросите ти касаят Градския транспорт по-добре е да попиташ във форум на Градския транспорт !WOLFMX написа:stankos написа:Във електротранспорта на София /тролейбуси и трамваи/ има монтирани автомати , които срещу монета от 1 лв. ти пускат билетче . Има осигурено финансиране системата за електронно таксуване да се въведе за целия ГТ до края на годината. т.е. и автобусите и метрото . То в момента в метрото има но не е съвместима с останалите карти.
Питам в този форум заради вестника към него, но може би трябваше да задам въпросите си конкретно чрез имейл до Редакцията. Благодаря за полезната информация и за търпението!

Информация
Модератори