Баба профуча пред влак, но я блъсна съседният

Враца. Случка от типа "не е за вярване" забави близо час влакът от мездра за Лом. Баба с две пазарски чанти успя да профучи пред тръгващ влак, но я удари маневрен локомотив на съседните релси, съобщиха от Транспортна полиция. Бабата по чудо оцеля.

Инцидентът станал на пешеходен прелез близо до гара Враца към 8,25 часа в петък. 85-годишната А.В. нямала търпение да изчака преминаването на композицията от Мездра за Лом и спринтирала пред нея с торбите. На съседната линия обаче се движел локомотив, който правел маневра от гара Враца до с. Бели извор. Пенсионерката дала пак газ, но не успяла да го надбяга. Машината я блъснала и я изхвърлила в баластрата край железния път.

Ошашавените машинисти набили спирачки и хукнали да спасяват чевръстата старица. Въпреки удара и твърдото приземяване в чакъла тя се отървала само със счупена ръка, охлузвания и натъртвания по тялото. Заради екшъна със спринтьорката от третата възраст, влакът е престоял един час на мястото преди да продължи за Лом.
Акредитиран фотограф
Обратна връзка:
Аватар
Акредитиран фотограф

Мнение от bobara_e_tuk »

медиите послъгват бая, влака който е блъснал старицата е бил 7621 и на ЦГ СФ е закъснял с над час

Мнение от Vancho »

Ох, ама колко съм ги виждал такива. Абе виждат влака идва и не могат да изчакат някакви си 20 тина секунди ами притичват... И какво им е в момента на машинистите... Кой му пука :twisted: Няма оправия за този народ :?
О, Велики Глъм, върни влаковете от единия център на Вселената до другия, че малките глъмчета да млъкнат, че ми надуват главата

(Русе-Димитровград 4647) :D
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Това се случва и на гарата в Пазарджик.След последните линии започва кв. Главиница и редовно се пресича , точно пред идващ влак.

Мнение от vkakachev »

То това си превръща в закон на Мърфи за всеобщата гадост. Нали когато няма влак ще се туткат ще си правят мохабет по пероните и точно когато на даден коловоз има движещи се подвижни състави те точно та тогаве ще почнат да пресичат линиите. Поне така аз съм забелязъл и на наща гара във Велинград. Тези хора виждат че влака влиза в гарата и се втурват да пресичат. Айде пак теснолинейката е бавна и може да реагира машиниста ами на нормалната има и транзитни влакове и на места скороста е голяма а както знам спирачния път е (1200м за 1435мм и 300 за 760мм) няма време за реакция. На краля машинистите виновни.

Мнение от vkakachev »

Като стана дума за Биг Брадър в локомотивите, няма да е зле и за гарите да измислат някоя камера за такива хора.

Мнение от SaiLeR »

Интересно обаче, кога ли някой влак, ще бутне някой колега от моста в Марицата. :lol: Един бюлюк хора минават от там, а не съм чувал да има инцидент още.
ПЛОВДИВ » СИНДЕЛ БВ8637
СИНДЕЛ » ГОРНА ОРЯХОВИЦА БВ4641
04:58 08:02

ГОРНА ОРЯХОВИЦА » БЕЛОСЛАВ БВ4640
19:58 23:11
БЕЛОСЛАВ » ПЛОВДИВ БВ8636
23:37 05:30
Публикувай отговор

Обратно към “Новини и статиии | News and Articles”

Информация