Баба профуча пред влак, но я блъсна съседният
Враца. Случка от типа "не е за вярване" забави близо час влакът от мездра за Лом. Баба с две пазарски чанти успя да профучи пред тръгващ влак, но я удари маневрен локомотив на съседните релси, съобщиха от Транспортна полиция. Бабата по чудо оцеля.
Инцидентът станал на пешеходен прелез близо до гара Враца към 8,25 часа в петък. 85-годишната А.В. нямала търпение да изчака преминаването на композицията от Мездра за Лом и спринтирала пред нея с торбите. На съседната линия обаче се движел локомотив, който правел маневра от гара Враца до с. Бели извор. Пенсионерката дала пак газ, но не успяла да го надбяга. Машината я блъснала и я изхвърлила в баластрата край железния път.
Ошашавените машинисти набили спирачки и хукнали да спасяват чевръстата старица. Въпреки удара и твърдото приземяване в чакъла тя се отървала само със счупена ръка, охлузвания и натъртвания по тялото. Заради екшъна със спринтьорката от третата възраст, влакът е престоял един час на мястото преди да продължи за Лом.
Враца. Случка от типа "не е за вярване" забави близо час влакът от мездра за Лом. Баба с две пазарски чанти успя да профучи пред тръгващ влак, но я удари маневрен локомотив на съседните релси, съобщиха от Транспортна полиция. Бабата по чудо оцеля.
Инцидентът станал на пешеходен прелез близо до гара Враца към 8,25 часа в петък. 85-годишната А.В. нямала търпение да изчака преминаването на композицията от Мездра за Лом и спринтирала пред нея с торбите. На съседната линия обаче се движел локомотив, който правел маневра от гара Враца до с. Бели извор. Пенсионерката дала пак газ, но не успяла да го надбяга. Машината я блъснала и я изхвърлила в баластрата край железния път.
Ошашавените машинисти набили спирачки и хукнали да спасяват чевръстата старица. Въпреки удара и твърдото приземяване в чакъла тя се отървала само със счупена ръка, охлузвания и натъртвания по тялото. Заради екшъна със спринтьорката от третата възраст, влакът е престоял един час на мястото преди да продължи за Лом.
медиите послъгват бая, влака който е блъснал старицата е бил 7621 и на ЦГ СФ е закъснял с над час
Ох, ама колко съм ги виждал такива. Абе виждат влака идва и не могат да изчакат някакви си 20 тина секунди ами притичват... И какво им е в момента на машинистите... Кой му пука
Няма оправия за този народ 

О, Велики Глъм, върни влаковете от единия център на Вселената до другия, че малките глъмчета да млъкнат, че ми надуват главата
(Русе-Димитровград 4647)
(Русе-Димитровград 4647)

То това си превръща в закон на Мърфи за всеобщата гадост. Нали когато няма влак ще се туткат ще си правят мохабет по пероните и точно когато на даден коловоз има движещи се подвижни състави те точно та тогаве ще почнат да пресичат линиите. Поне така аз съм забелязъл и на наща гара във Велинград. Тези хора виждат че влака влиза в гарата и се втурват да пресичат. Айде пак теснолинейката е бавна и може да реагира машиниста ами на нормалната има и транзитни влакове и на места скороста е голяма а както знам спирачния път е (1200м за 1435мм и 300 за 760мм) няма време за реакция. На краля машинистите виновни.

Информация
Модератори