Здравейте! Понеже чух една жена днес да коментира локомотива на 13208, как нямало да има достатъчно мощност да тръгне и да тегли вагоните и как два тона въглища не били достатъчни за отвозването на влака се интересувам какво налягане трябва да достигне локомотива,за да може да потегли,с колко вагона максимум може да се постигне ефективна теглителна сила и каква е максималната скорост на локомотива? Това,което супер много ме подразни е,че тази най-обикновена женица,която не е виждала парен локомотив през живота си,не знае с колко точно въглища е снабден локомотива,не знае какво е налягането, няма си и понятие как точно се управлява такъв локомотив започва да говори като спец все едно е била огнярка или е карала локомотива. Освен това ми направи впечатление,че въобще не е разбрала информацията от новините. Локомотива не караше 2 тона въглища,а повече. Има разлика.Аз като не разбирам от това не казвам нищо. Бях на косъм да се скарам с нея,но се усетих,че не знам достатъчно и за това реших да ви попитам.
П.С:Извинявам се,днес прекалих с писането.