Администратор
Администратор
:arrow:

Мнение от NikolaiRG »

Реших да сложа някои мои снимки тук. Нито една от тях не е правена специално с цел да е на железопътна тематика. По-ранните са правени с телефон, но мисля, че качеството е що-годе прилично.

Край Добрич на път Кардам, за да обиколим северното черноморие с велосипеди. 07.09.2007 г.
Изображение

Гарата в Кардам, 07.09.2007 г.
Изображение

Мнение от NikolaiRG »

Накъде през 2007 г. на Самуил за първи път видях Дезиро. Съжалявам за качеството.
Изображение

Мнение от NikolaiRG »

Париж, 6 март 2007 г., не помня станцията на метрото, но е близо до статуята на свободата.
Изображение

Версай, гарата, 9 март 2007 г.
Изображение

Изображение

Изображение

Дъждът спря. Това е някакво предградие на Париж след като погрешка се качих на друг влак, дори не проявих интерес за името му. Слава Богу, че машинката, която регистрира билета, не работеше. Иначе щях да се чудя как да прескачам без да ми се смеят околните. Не че французите не го правят. Снимката е от перона на гарата, вижда се тунелът, който води до другите перони.

Изображение

Тунел за пешеходци, станция Châtelet, най-натоварената в света, където се сменят влакове (RER) и метро за града и околностите, 9 март 2007 г.

Изображение

Париж, станция Montparnasse — Bienvenüe, 9 март 2007 г.
Изображение

Изображение

Влакът е с гумени колелета. Казват, че бил по-безшумен така.
Изображение

Музеят Musée d'Orsay, бивша гара Gare d'Orsay, сега музей на импресионистите, 9 март 2007 г.
Изображение

Изображение

А това се вижда от покрива - Сена, Лувърът, а в далечината черквата Сакре кьор в Монмартр.
Изображение

Тук снимах в една полуоткрита станция на RER. Мисля, че се получи интересна снимка, 10 март 2007 г.
Изображение

Мнение от NikolaiRG »

Да се върнем в родната страна.
Една от железопътните ни връзки с Румъния, гледана от корабчето "Балканска принцеса" на заздрачаване по Великден 2007 г. За незапознатите, железопътната линия е на долния етаж. Горе е шосето.
Изображение

Искъро, сниман от "Синия Дунав", 29 декември 2007 г.
Изображение
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Много добра серия. Ще е интересно да качиш още от чужбинските ти пътувания, да пооплакнем малко очите :)

Мнение от NikolaiRG »

Два ранни локомотива в Музея на науката и техниката в Лондон, май 2008 г.
Изображение

Изображение

Лондон, Canary Wharf, май 2008 г.
Снимка от влакчето на DLR. Качеството е като през стъкло :(
Изображение

Ето го и самото влакче:
Изображение

Това се вижда през предното стъкло. Това са автоматизирани влакчета без машинист. Има само служител, който затваря вратите, след като се увери, че няма качващи се пътници.
Изображение

Мнение от NikolaiRG »

На поредния колопоход. Този път през Искърския пролом, но дотам трябваше да отидем със "Синия Дунав". Снимка от гара Своге, април 2010 г.
Изображение

Църквата до линията край Елисейна
Изображение

От Искъро по длибоко нема.
Изображение

Мнение от NikolaiRG »

Над Бяла. Вижда се мостът на Кольо Фичето, а зад него е съвременният мост, по който върви трафикът от Букурещ за Истанбул, април 2010 г.
Изображение

Гледка от железопътния мост между гара Бяла и Стърмен. Малко е опасно да се минава оттам. Чудя се как ли ще се чувствам, ако в този момент мине влак и залюлее моста, въпреки пътеката и укритията. Доста страшно ще да е, но се жертвам заради гледката :), април 2010 г
Изображение

Ето го и самият мост
Изображение

Изображение

Изображение

Край спирка Стърмен.
Изображение

Изображение

Изображение

Мнение от NikolaiRG »

Снимки от теснолинейката Септември - Добринище, юли 2010 г. Трудно е да се снима, а и клисурата е тясна. Искърският пролом е доста по-величествен, но в замяна на това теснолинейката пътува цели 5 часа.
Изображение

Изображение

Изображение

Мнение от NikolaiRG »

Проби на новия ми фотоапарат по 2-а линия. Някъде между Плевен и Червен бряг от следобедния международен влак между Русе и София (не ми се занимава да търся номера му), август 2010 г. Отивам на море и за по-напряко минавам през София. :)
Изображение

Изображение

Изображение

Ето ме на гара Сеново в началото на поредния велопоход, септември 2010 г.
Изображение

Втора линия между Павликени и Левски. Да уточнявам ли, че сме на път за велопоход или се подразбира? септември 2010 г.
Изображение

Не бях пътувал досега в дизелова Дезиро. Някъде след Левски на път за Деветашката пещера, септември 2010 г. Тогава писах на БДЖ ако имат възможност в сайта си да дадат указания как се стига най-удобно с влак до по-известните туристически обекти в България, ще е от полза на туристите. В отговор ни дума, ни вопъл, ни стон.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Велосипедите пътуват така, моят е първият.
Изображение

Една хубава гледка от 9-а линия, Висока поляна, септември 2010 г., този път не отивам на поход, а до Варна по лични дела.
Изображение

Мнение от NikolaiRG »

lok45111 написа:Много добра серия. Ще е интересно да качиш още от чужбинските ти пътувания, да пооплакнем малко очите :)
За съжаление почти нямам снимки на железопътна тематика от чужбина. Тези буквално съм ги изсмукал от пръстите си, но животът е пред мен. :D
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Наистина чудесни снимки. Чакаме още.
Глобален модератор
Глобален модератор
Браво!, Ники това браво не е случайно а от очите на професионалист,... :)
В спора се ражда истината!. - А тя боли!!!. http://fedya.snimka.bg/daily/lokomotivi ... 9.18147603

Мнение от NikolaiRG »

Няколко снимки от района около Националния музей на транспорта, първата железопътна гара в България. 19 декември 2010 г.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Това е на отсрещния бряг на Дунав, гледано от музея - речната гара на Гюргево. Оттам е отплавал Христо Ботев с четата си през 1976 г.
Изображение

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Потребителски фотоалбуми | User photo albums”

Информация