Модератор
Аватар
Модератор
Приносът на форума

Мнение от VESO »

Отварям тази тема тук , понеже пряко е свързана с политиката , която провежда форум "Локомотиви" и действията на определени участници , които по един или друг начин несъмнено и безприкословно допринасят за повдигане на престижа и репутацията на форума като цяло.

Днес осъществих един замисъл от доста време , а именно - при честите ми пътувания между Пловдив и Пазарджик съм забелязал , че на спирките Хаджиево и Синитово няма разписание за влаковете , спиращи там.Направих си труда на WORD-овски файл да направя пробно разписания , като ги поставя в съответния формат , изпринтя и залепя на съответните места.Времето , което си разграфих беше с едно пътуване да поставя разписанията , като се колебаех дали да не ги поставя в стъклена рамка , но като се сетих какви хора има , по - добре да се размине с разкъсване на листовете , отколкото счупване на рамката.

Ето как изглеждат разписанията.

За целта избрах 10263 , взех си листовете и лепилото с мен и когато влакът пристигна на Пзк , се качих вътре. Предварително си подготвих лепилото , а тук държа готовите листове с разписанието.Със спирането на първата станция - Синитово , прибягах до приемното сдание , залепих листа от задната страна и го поставих на видно място.Ето и резултата:
Изображение

Процедурата се повтори и при сп. Хаджиево , като на северната и стена бе залепено разписанието.
Изображение

По - късно , като минах на обратно със 10116 , погледнах през прозореца и установих , че листовете все още си стояха.

За сега първата крачка мина успешно. За в бъдеще може да се помисли за изработване на разписание в коренно друг вид , с друга хартия и с мастило , които да издържат на климатичните промени във времето.За това трябва много да се внимава , именно гледах при залепването на стените по спирките , местата да са защитени максимално от насрещни духащи ветрове или валящи дъждове , но пак не е сигурно.А срещу човешката намеса в стил "бързи ръчички" , спасение няма.Всеки може да отиде и да скъса въпросният лист , но лично аз се гордея с това , което съм извършил - поне идващите на спирката хора да имат информация за спиращите влакове.
Обратна връзка:

Мнение от Vlakov »

аз бих казал едно голямо БРАВО :) хората ще те споменават с добро. Дано издаржат дълго време :)
серия 44 и 45 са номер 1
Обратна връзка:

Мнение от Ghost »

VESO свършил си едно добро дело. :thumbleft:
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Спокойно , хора , другата седмица отивам със същата мисия и на сп. Благой Захариев.
Веднага някои ще възкликнат: "Но това е грижа на НКЖИ!".Аз ще ги репликирам - "Ако чакаме НКЖИ да свърши , това , което съм направил , не само , че няма да съм жив , да го видя , но силно се съмнявам в същото и за моите деца ".
Други ще ме попитат: "И какво получаваш за това свое дело?". Аз ще отговоря: "Това дело е без каквато и да е изгода , осъществено единствено и само като безвъзмездна полза и помощ , базирана единствено на моите сили и възможности".
Трети ще се чудят: "А каква е целта ти?".Аз ще поясня: "Целта ми е да направя поне едно благо или добрина под каквато и да е форма за родната железница".
Защото съм използвал , използвам и ще използвам влака за напред в своите пътувания.

И сега молба към форумците - който има възможност , време и желание , нека погледне книжка , пътеводител или електронното разписание от сайта на БДЖ (каквото има).Да види първата снимка в горното ми мнение по какъв начин е структурирано написаното на листа разписание и да изготви в къщи подобно.След това да си избере някоя спирка , на която липсва такова , за да го постави.Дори да пътува с влак , може да обясни предварително на началника или кондуктора за какво става дума и те да го изчакат.Цялата процедура трае не повече от минута , но резултатът от нея при повече късмет може да бъде доста по - дълъг.
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Весо,

работата е на БДЖ. НКЖИ са стопани на самата спирка. Иначе работата ти е хубава, но не плюй НКЖИ.
64.19
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Аз не плюя по никого , дори не ме интересува чия е грижата за поставяне на въпросните разсписания , но фактът че ги няма съм го забелязал и се старая хората да бъдат до някаква степен информирани.
Администратор
Администратор

VESO написа:Аз не плюя по никого , дори не ме интересува чия е грижата за поставяне на въпросните разсписания , но фактът че ги няма съм го забелязал и се старая хората да бъдат до някаква степен информирани.
Форумът ти благодари.
64.19
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Поздравления и от мен за добрата работа. Определено ще е от полза на някого, но като знам в днешно време повечето от пътуващите са научили разписанията на влаковете, които ги интересуват и в уречения час на място.
VESO, явно ти си от Човеците! Друго не може да се каже за теб! Поздравления за човечността!

Мнение от pepino1990 »

VESO свършил си едно добро дело.Но като се сетя само какви изроди има на тоя свят мисля,че това което си направил,няма да се задържи дълго на мястото си. :(
Администратор
Администратор

pepino1990 написа:VESO свършил си едно добро дело.Но като се сетя само какви изроди има на тоя свят мисля,че това което си направил,няма да се задържи дълго на мястото си. :(
Весо добре се е справил, но си мисля, че мързеливите тупани от транспортна полЮция вместо да гонят фотографи от гарите, трябва да охраняват и опазват ЖП имуществото, част от което е и разписанието, поставено от нашия колега.
64.19

Мнение от pepino1990 »

lok45111 написа:
pepino1990 написа:VESO свършил си едно добро дело.Но като се сетя само какви изроди има на тоя свят мисля,че това което си направил,няма да се задържи дълго на мястото си. :(
Весо добре се е справил, но си мисля, че мързеливите тупани от транспортна полЮция вместо да гонят фотографи от гарите, трябва да охраняват и опазват ЖП имуществото, част от което е и разписанието, поставено от нашия колега.
Съгласен съм с теб,но нали трябва да се правят на мъже.Аз доста често съм срещал пенсионери на един шамар живот,дори онзи ден на Перник докато чаках 50110 беше един мустакат дядка в униформа който се заяде с някакви роми,които не правеха нищо нередно в случая просто чакаха влака,но тоя дядка явно не мислеше така.
Администратор
Администратор

Ами на нашата полЮция проблема и е, че няма кой на тях да обърше финансов шамар, т.е. да ги глоби за несвършена работа.
64.19
Акредитиран фотограф
Акредитиран фотограф

Мнение от 44.123 »

Едно голямо браво и от мене за инициативата.
Координатор УС
Аватар
Координатор УС

Мнение от stankos »

Весо , шапка ти свалям !
Похвално начинание , достойно за подражание!
Публикувай отговор

Обратно към “Политика на форума | Policy of the Forum”

Информация