Днес осъществих един замисъл от доста време , а именно - при честите ми пътувания между Пловдив и Пазарджик съм забелязал , че на спирките Хаджиево и Синитово няма разписание за влаковете , спиращи там.Направих си труда на WORD-овски файл да направя пробно разписания , като ги поставя в съответния формат , изпринтя и залепя на съответните места.Времето , което си разграфих беше с едно пътуване да поставя разписанията , като се колебаех дали да не ги поставя в стъклена рамка , но като се сетих какви хора има , по - добре да се размине с разкъсване на листовете , отколкото счупване на рамката.
Ето как изглеждат разписанията.
За целта избрах 10263 , взех си листовете и лепилото с мен и когато влакът пристигна на Пзк , се качих вътре. Предварително си подготвих лепилото , а тук държа готовите листове с разписанието.Със спирането на първата станция - Синитово , прибягах до приемното сдание , залепих листа от задната страна и го поставих на видно място.Ето и резултата:
Процедурата се повтори и при сп. Хаджиево , като на северната и стена бе залепено разписанието.
По - късно , като минах на обратно със 10116 , погледнах през прозореца и установих , че листовете все още си стояха.
За сега първата крачка мина успешно. За в бъдеще може да се помисли за изработване на разписание в коренно друг вид , с друга хартия и с мастило , които да издържат на климатичните промени във времето.За това трябва много да се внимава , именно гледах при залепването на стените по спирките , местата да са защитени максимално от насрещни духащи ветрове или валящи дъждове , но пак не е сигурно.А срещу човешката намеса в стил "бързи ръчички" , спасение няма.Всеки може да отиде и да скъса въпросният лист , но лично аз се гордея с това , което съм извършил - поне идващите на спирката хора да имат информация за спиращите влакове.