Обратна връзка:
Весо

Мнение от bagerite »

цените ли имаш предвид?
обичам влаковете
Обратна връзка:
тези цени са реални за парната атракция, с 43-та серия винаги може да се повозиш, там ще се гони конкуренцията, нали?
обичам влаковете

Мнение от assen5 »

Ето моите снимки качих се на сп. Обеля:
http://assen5.snimka.bg/other/para-v-ba ... 9479.0.big

Като пристигна парния локомотив не им се вярваше какво ще ги тегли до домът.
Координатор УС
Аватар
Координатор УС

Мнение от stankos »

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Аз, Тодор и една медийна звезда от Русе !
:wink:
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Реални са за парната тракция , но не са по джоба на българина.В чужбина е нормално , но за нашата бедна държава , всичко опира до мисленето на хората.Колко баби и дядовци ще се качат на влака , за да си отидат в къщи? Изобщо няма да ги интересува , че начело е парна машина , че има атракция и т.н.Студентите също няма да дадат толкова пари само и само да се повозят във вагони , по - различни от нормалните.
Обратна връзка:
сълзите на дявола

Мнение от bagerite »

....някой ден като свърши петролът и въглищата(уви), ще остане само електричеството и ще има пак БУМ на железниците като обществен транспорт, тролеи, трамваи и акумулаторни автомобили, но за масов транспорт на дълги разстояния - влакове!
.........човекът за едната идея и чувство живее, имам пред вид истинският човек.........влаковете господстваха 200 години, сега е малко по-различно(освен дето в БГ няма индустрия и конкурентен обществен транспорт - т.е. няма нужда от влакове-уви). Остава хобито и копнежа по старите коловози и машини(вярно че асоциациите ни са от щастливото детстео, а не от Втората Световна)............
обичам влаковете
Обратна връзка:
разлика

Мнение от bagerite »

Весо, имам предвид не парна тракция като транспортна алтернатива, а парна тракция като (извини ме) "чекия за душата", майната им на студентите, знам ли какъв апокалипсис е в главите им, а баба и дядо ако са клиенти на БДЖ ще си правят сметката с 43 или с 1.23 да пътуват. Има, и сегашният случай го доказва активни хора дето като влязат в хран-стоките олекват със 100лв 2 пъти седмично, но които също обичат влаковете и могат да пренасочат средства към железницата :)
обичам влаковете
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Слез на земята!!!
Обратна връзка:
пара

Мнение от bagerite »

България е в плачевно състояние, а влакът е обществен транспорт и индустриален, а у нас е страшно - живеем и оцеляваме на абсолютен късмет............остава любовта, споменът, емоцията, това ни мотивира. Не се кефя на влак на магнитна възглавница, вълнувам се от довоенен ръждив, но оцелял 60 години коловоз със стари немски релси, които помнят какво ли не и които напролет са потънали в зелена трева и цветя........
обичам влаковете
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Като ще има 20 дена поред парен лок, да осигуряват всеки ден по 1 специален вагон, с тия германски дръгасници (екс ДБ) ще изгонят и верните фенове на железницата... какви са тия гаджалски работи - днеска има, утре няма, па за други ден кат ни дойде... :evil: ?!? Не става така!
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!

Мнение от Railroader »

elektrovoz46 написа:
Railroader написа:Колеги, понеже съм от Русе и само днес ще имам уникалната възможност да присъствам на пътуването на пилотния влак (специално по тази причина пристигнах снощи в София), ще ми бъде приятно да се запозная с форумци, с които не се познавам на живо. Облечен съм military, в камуфлаж, кубинки, черно палто, раница и въоръжен с... фотоапарат. :wink:

Аз те видях беше с една мацка нали?Незнаех че си ти не бях видял мнението..
Не знам, колега, но с мен нямаше момиче, колкото и да ми се искаше това да е така. Хе-хе-хе!... :D

Здравейте и от мен след пилотния ретровлак до Банкя и обратно, и след като се прибрах изморен в Русе. Аз няма да бъда многословен и да пускам много снимки, тъй като ще се препокрият с останалите, пуснати до момента. А каквото имах да казвам, го споделих пред медиите. Ха-ха-ха!... :)
От мен малко снимки от интериора на ретровагона от 1940 г. и още една, две други снимки:
http://photo-zona.net/index.php?APP_ACT ... M_ID=26668

Няколко клипа:
1. http://vbox7.com/play:fe72ed1b
2. http://vbox7.com/play:570e617c
3. http://vbox7.com/play:cc06f445

А до няколко дена можете да очаквате една приятна парно-музикална изненада!
Върху две гуми или върху две талиги по две релси!

Мнение от pach »

Браво, и аз те видях по една от телевизиите.
Благодаря, че си се сетил да снимаш интериора на вагона - такива снимки си трябват винаги!!!
...особено на моделисти, за което благодаря!!! :D
разгледах и другите от някой твой албуми - доколкото разбирам си член и на онази...група, дето прави въстановки на битки и т.н.
да ме прощаваш, ама ви забравих името... :oops:
Поздравления за пътуването - аз съм в София, та вече се притеснявам в събота ще има ли място, щото едва тогава мога да го направя същото!!!
:wink:
Акредитиран фотограф
Обратна връзка:
Аватар
Акредитиран фотограф

Мнение от bobara_e_tuk »

ако решите дайте да организираме една групичка да отидеме в събота до Банкя :roll:

Мнение от Тената »

Аз ще ходя утре :D

Мнение от elektrovoz46 »

Аз лично всеки ден ше патувам с този влак най-вече с този който се връща към София така че който иска да се видим да врътне една шайба както се вика...
Заключено

Обратно към “ПАРНИ ЛОКОМОТИВИ И МОТРИСИ | Steam locomotives and railcars”

Информация