Мнение от 45-170 »

единствено според мен ще стачкуват гара София,София север и Илиенци и то само от НК ЖИ

Мнение от Railroader »

Има ли някой, който все още да не е разбрал, че положението в БДЖ не е чак толкова безизходно, за колкото се тръби и се "бие тъпана" по медии и пр?... Аз вярвам, а и виждам, че нещата не са чак толкова зле, колкото се представят. Аман от песимизъм и черногледство, айде стига де! Не е необходимо да работя в тази сфера, за да съм запознат с някои работи. Просто се интересувам където трябва и за каквото трябва. Няма само проблеми и лоши работи по родните влакове. Я малко по-ведро!... :)
Върху две гуми или върху две талиги по две релси!
Акредитиран фотограф
Обратна връзка:
Аватар
Акредитиран фотограф

Мнение от bobara_e_tuk »

машинистите от депо СЗ казаха, че ще стачкуват, същото се отнася и за депо Мездра :wink:

Мнение от Тената »

bobara_e_tuk написа:машинистите от депо СЗ казаха, че ще стачкуват, същото се отнася и за депо Мездра :wink:

Значи са забравели какво стана преди 10-тина години.......

Мнение от evrokoma »

Значи че поне те не са с робското мислене на 90% от българите,и аз ако бях в системата щях да стачкувам а не като всички само да мрънкам че това не е добре или че еди какви си пари имало да ми дават.В България докато не се научим да си търсим правата така ще бъде стига сте мълчали и навеждали глави :evil:
Искренно съжалявам за българската железница не ми се гледа как тя се съсипва умишлено за да печели някой от това

Мнение от Тената »

Правси, но исканията да пълен абсурд, някви си 100лв от 2009г, и да не се съкращава администрация, това се иска, и затова ще е стачката, никаде не се споменава за искане за увеличение на заплати, за назначаване на персонал в експлотацията и ремонта за по добри условия на труд, обещетения и така нататак......
Зам. Администратор
Аватар
Зам. Администратор

Мнение от 42 072.9 »

А знаете ли, че след няколко месеца изтича КТД-то? А за парите от ЕС, които държавата смята да НЕ даде на железницата за да си оправи дефицита? Знае ли някой кога беше последното увеличение на заплатите? Знае ли някой кога ще е следващото? И още и още .. .. . . .. . А машините .... а вагоните .... а пътя .....
Излезте от розовия сън 15-ти аванс 30-ти заплата ...

Мнение от driver »

браво вземете се в ръце дръжте кораво несе оставяйте да ви манипулират защитавайте правата си
Глобален модератор
Глобален модератор

Мнение от choveka_vlak »

42 072.9 написа:А знаете ли, че след няколко месеца изтича КТД-то? А за парите от ЕС, които държавата смята да НЕ даде на железницата за да си оправи дефицита? Знае ли някой кога беше последното увеличение на заплатите? Знае ли някой кога ще е следващото? И още и още .. .. . . .. . А машините .... а вагоните .... а пътя .....
Излезте от розовия сън 15-ти аванс 30-ти заплата ...
Ех, колега а знаем ли кога Бългаския машинист ще излезе от робското си само съзнание, аз знам след 500-стотин години... защото е разделен и по техника, "наши и ваши" карат дезира-сименси и за тях и света си е на мястото а останалите... ами нищо, не им остава, освен да се обличат дебело и да ги пази господ от вибрационна болес, тоест поставени са прад свършен факт!. Мъка!, много мъка има по таз земя!!!. Но ще го напиша с големи букви!,"РИБАТА НЕ МИРИШЕ ОТ ГЛАВАТА А ОТ СОФИЯ"!. Чрез стачка трябва първо да се изчистят всички канцеласки гниди!, а после да се въвежда ред!!!, защото без ред нищо не става!.
В спора се ражда истината!. - А тя боли!!!. http://fedya.snimka.bg/daily/lokomotivi ... 9.18147603
Зам. Администратор
Аватар
Зам. Администратор

Мнение от 42 072.9 »

Срещу държавата никой не може да се бори, но това не може да продължава така от влак за влак и само да доливаме.
Глобален модератор
Глобален модератор

Мнение от choveka_vlak »

42 072.9 написа:Срещу държавата никой не може да се бори, но това не може да продължава така от влак за влак и само да доливаме.
Държавата е такава каквато си е направим!, от тук нататък пътища много!,...
В спора се ражда истината!. - А тя боли!!!. http://fedya.snimka.bg/daily/lokomotivi ... 9.18147603

Мнение от evrokoma »

Браво чичо Федя един да излезе и да каже нещата както са а именно с това робско мислене нещата НИКОГА няма да се оправят,за пътниците не се безпокойте те ще продължават да си пътуват с БДЖ а ако след стачката е обнови и подвижния състав дори повече хора ще започнат да използват този транспорт.И все пак каквото и да говорим Българина си е с робска психика и няма да се оправи скоро,а докато не започнем да мислим малко по глобално а не само за своята си паница няма да се оправим.ЖАЛКО НАИСТИНА ЖАЛКО ЗА ВСИЧКИ КОИТО МИСЛЯТ като 42.072.9 затова сме на този хал и по зле ще ставаме.Ще продължаваме да слушаме новини как в България 50% от стоките са по скъпи отколкото назапад,как в българия заплатата е 250лв а там е 3000евро,как банките в цял свят свалят лихвите а на нас ни ги вдигат двойно и как тока който ползваме се произвежда за 5-6ст а го плащаме по 15-18ст и сега искат още 15% увеличение.
МЪЛЧЕТЕ господа мълчете да ви газят
извинявам се за острият език и ако съм нарушил правилата на форума моля админа да корегира мнението ми
Искренно съжалявам за българската железница не ми се гледа как тя се съсипва умишлено за да печели някой от това

Мнение от plastikat »

И аз съм на същото мнение ,че с тоя робски манталитет няма да я докараме до никъде.Даже ми се върти из главата -щом служителите на БДЖ ги е страх да стачкуват,тогава ние обикновените пътници да излезем и да седнем на линиите.Не е трудно за изпълнение ,събираме се 10-20 човека ,сядаме на линиите и готово-нека да мине влак.Полицията като дойде най-много да ни напише по един акт за хулиганство и това е .Ако някой подкрепя идеята ми ,нека ми пише Л.С. и да умуваме ,къде ,кога и как да го организираме.
Най-обичам боба ,леба и да ................ се возя във влак :)

Мнение от evrokoma »

Браво Пластик ама с 20 човека нестава администрацията ще прежали 20човека и влака може и да мине през нас :lol: виж ако сме 2-3000 може и да стане,но ако не сте разбрали защо неискат да стачкуват да ви кажа 50% протежета и 40% пенсионери има тази железница и 10% са тези на които наистина им пука за тази фирма :evil:
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

evrokoma написа:....да ви кажа 50% протежета и 40% пенсионери има тази железница и 10% са тези на които наистина им пука за тази фирма :evil:
evrokoma много точно ги е описал.В добавка искам да посоча , че сред тези 10 % са и онези служители , които не са нито протежета , нито пенсионери, но поради страх от уволение или налагане на дисциплинарни наказания отказват да стачкуват.
Идеята на plastikat е повече от похвална и отлична , но кои ще са тези ентусиасти , които са готови да поемат риска да стоят с часове в студеното време на студените релси и неудобната за седене баластра , чакайки органите на полицията да ги санкционират като нарушители по Указа за борба с дребното хулиганство?
Публикувай отговор

Обратно към “Новини и статиии | News and Articles”

Информация