Почивай в мир !
Ето моят отговор в Дир.бг
Влак може да пътува в междугария когато му е наредено трасе ,предшествано от искане и даване на съгласие между две гари.На тази линия на 400 м преди прелеза има сигнал за машиниста ,който свети червено ,когато бариерите не са пуснати и несвети ,когато са пуснати.Ако не са били пуснати бариерите,влака спира пред този знак и машиниста се свързва с диспечер,отговарящ за движението в този участък.След размяна на телефонограми записани при диспечер и бордовият дневник ,влака може да премине през прелеза със скорост до 15 км/ч и подаване на чести звукови сигнали.За да се е движил с около 50 км/ ч , което е разрешената максимална скорост в този участък,значи ,че не е имало забранителен сигнал за влака.При приближаване на прелез е задължително подаване звуков сигнал с локомотивната свирка,която се чува на повече от 1000 метра.На всеки локомотив има монтиран скоростомер с контролна лента за движение,която отчита час,минути,скорост и още различни показатели за движението на влака. Дотук за мен ,влака се е движил правомерно,но снегорина не е спазил предимството и е пресекъл пътя на влака. Линията е строена около 1940 г ,по нея съм минавал от 1970 до 2003 г,винаги е имало минаващи коли,дори когато имаше и прелезопазачи,сега незнам дали ги има,но дори и да няма,има знаци на пътя ,указващи ,че има прелез и водачите на превозни средства са длъжни да намалят и при нужда да спрат и дадат предимство на влака. От писалите преди мен ,не виждам един който да е запознат с движението на влаковете,особено драскачите ,които изместват темата с политически акценти и само си намират време да си чешат пръстите по клавиатурите.
Ако някъде имам грешка,то е че вече 6.5 години съм пенсионер и някои неща започвам да забравям,не се занимавам активно с тази дейност и времето си дава отражение.