Аз да попитам някой знае ли какво е станало с бистрото 003 , че днес "Сл.Бряг" без него изглеждаше като лодка без гребла.

Ами и така да е, но според мен се нарушава една стара традиция като няма такива вагони на нощните влакове - хора всякакви има, някои спят, други предпочитат да ядат и пият докато стигнат и по този начин да не усетят времето, вместо цяла нощ да се схванат от седене в кой знай какви попаднали им се вагони. Въпросът е спорен.Labros написа:Нощно време хората спят. Няма файда. По-добре е да се помисли за пускане на максимален брой УБВ/БВ.
Сините бюфети на "Чайка"-та и "Диана"-та бяха на "БДЖ - Пътнически превози ЕООД", но с цени като в гаров ресторант, което е нормално за този вид услуга. "Бистрата" ги измислиха не за печалба, а за удобство и в тях цените се държат ниски именно заради това, че пътнически превози не целят да печелят от търговията в тях.07 написа:Не бих казал че в "чайка"-та цените бяха високи! Всичко друго но не и високи. По скоро си бяха нормални - Бира 1.80-2, кюфте (кебапче) - 0.80, пържени картофи - 1.20.... И бяха хубави, картофите бяха истински (а не бланширани полуфабрикати)
3 в 1 1,20 не е кой знае колко скъпо, ти без пари ли искаш? А Юнион Ивкони не са виновни че БДЖ и НКЖИ се чудят как да гонят пътниците.... А кушетчетата - не си мисли че ако бяха в БДЖ щяха да стават за нещо до сега............desiroml написа:Бюфета на "Чайка" беше частен и ужасно скъп (3в1 1.20лв.). На "Диана" се експоатираше от спални и специални вагони към ППП, както и бистрата и цените си бяха символични. Спряха го, защото турския боклук Юнион пусна оферта Сф-Сл-Я за 1 месец и дианата остана празна след Пв. А ресторантите от Оптима са си на БДЖ (за разлика от любимите ми кушетчета!). През зимата може да пътуват, а не да подпират 97-ците и френските около централна гара.