Така като гледам имената на предприятията , поне що годе може да се предположи нещо.
MEDODOBIVEN-ZAVOD-PIRDOP е бившия "Георги Дамянов" , където сега е Umicore - Cumerio и там оперират LSD.Машината одавна е заличена от лицето на земята.
TABARON ZAVOD DEVNJA - названието не е мното точно , но според мен това е циментовия завод.Там освен V18 е имало и друг представител на този тип.Машините предполагам са нарязани , но няма да е зле някой да отиде до завода , снимки в този район има изключително малко.
ATZ STORA ZAGORA - линията към АТЗ-то вече е демонтирана , предполагам всеки се сеща какво се е случило с тамошната машина.Все пак съществува варинат да е продадена някъде , но шансовете са минимални.
MZ "LENIN" PERNIK и Kohle Dragroner не знам какво са , TEZ Lenin е старото име на ТЕЦ "Варна" - най - голямата ТЕЦ у нас.Виждал съм линии , отиващи навътре , но локомотивите , които вкарват и изкарват вагони , може да нямат нищо общо с вътрешнотецовата маневра.
Kerdjell е Кърджали и така , както е написано , първото за което се сещам е Оловно - цинковия комбинат.Там вече знаем , че има подобна машина (снимките на 64-19 от П.Иванов) , така че няма да се учудя , ако са имали втори такъв локомотив.Дали е изоставен някъде , или нарязан , не знам , още повече , че маневрата се осъществява от 52-00-ките , а 64-19 я ползват като резерва в случай на повреди по другите.Едва ли ще има на съхранение още една подобна машина , още повече , че никой няма да държи с години да се подмята там и да пречи.
G. Dimitroffwerk - предполагам се касае за "НЕОХИМ"-а.Аз още и преди казах , че там надали може да е останало нещо , още повече , че вътрешнозаводската маневра се осъществява от 55-00-ци , а една стои самотна в изключително неподдържано състояние , явно от години не се движи.Едва ли при динамичния процес на работа там , ще се допусне да има втора бездействаща машина , още повече , че половината от коловозното развитие в завода се вижда като на длан от линията за Свиленград.
За другите локомотиви няма никакви данни , но от всичко написано дотук , обобщавам - от неясните случаи най - добре би било да се погледне на 2 места - циментовия завод в Девня и ТЕЦ "Варна".
От ясните случаи - това е необятният комплекс ТЕЦ "Марица Изток".Рудник "Трояново 1" разполага с 06-00-ца , 52-00-ка и 55-00-ца - поне тези съм виждал вече.Няма да е зле да се провери , но пречките за това са все обективни - изключително строгият контрол и недопускане на външни хора на територията на комплекса по никакъв начин.Колкото за военните , там нещата не само че са забравени одавна , но са и неясни - едва ли някой си е правил труда да систематизира и прави списъци , но дори някъде да се движи локомотив , със сигурност никой няма да знае нито кой номер е , нито от кога е при тях (ако все пак някой се добере до там).