Сигурен съм, че ще ги вози и ако тръгне след 8627, пък да постои повечко на Вг или някъде другаде. Друг вариант е да изчака и 8626, пък нагоре пак ще си кара хората за работа.Vancho написа:Влакът на 02:45 далеч не вози само превозната бригада и още двама трима.
Сега е съвсем по никое време - от 8627 трябва да висиш 2 часа и половина на Сп, а от 8626 няма никаква връзка.
Когато на 25-ти април пътувахме до Велинград със 16101 от Септември освен превозната бригада бяхме аз с Vladyar и още един човек (всички в единствения тогава син теснопътен вагон).Този влак се пълни след Велинград нагоре.За да има пътници и от начална гара трябва да осъществява поне една нормална връзка в Сп.Тук се изпада в тупик - ако тръгва веднага след 8627 , изпуска се връзката с 8626.Ако пък тръгва след 8626 , пътниците от 8627 ще чакат прекалено дълго в Септември.Предлагайте какво трябва да бъде , за да пишем писма до Дирекцията.
Съвсем нов съм в форума,но след като прегледах доста теми в които имаше и писма на форумци до ръководството БДЖ и отговорите им,мисля че единственото нещо което можем да постигнем в момента е да се върне късния влак до Велинград за лятото.
Но пък ще ми е интересно какво ще отговорят от ръководството за този час на тръгване на 16101
Но пък ще ми е интересно какво ще отговорят от ръководството за този час на тръгване на 16101
Шансовете за 16105 според мен са нищожни.Все пак става за въпрос за почти един тон нафта за отиване до Добринище и връщане ,а в случая става въпрос за 40км /или около 150л нафта дневно повече/,което може отчасти да се компенсира с повече продадени билети ако 16101 тръгва към 4 и се добави още един влак до Велинград в 21.26.
Стига да няма някакво изискване 16101 да стига по-рано в Добринище.
Стига да няма някакво изискване 16101 да стига по-рано в Добринище.
Моето мнение е че ако има обеден влак той трябва да е до Аврамово,по простата причина,че хората които всеки ден идват от Аврамово Цветино и Света петка с 16102 до Велинград на работа или пазар трябва да чакат до 20.00 за да се върнат.
Макар,че това е социална линия според Министъра/на абсолютна загуба/ не ми се вярва да има някакви шансове за връщане на чифта 16105/16108
Макар,че това е социална линия според Министъра/на абсолютна загуба/ не ми се вярва да има някакви шансове за връщане на чифта 16105/16108
Наи-реално за сега /на което от Дирекцията могат да се навият/ е да се възстнови вечерния влак до Велинград примерно в 21.26,който да спира на гара Костандово,след Варвара и евентуално 16101 да тръгва около 4.00 от Септември.
За връщане на 16105/16108 може да се мисли,ако се закупят нови икономични локомотиви
За връщане на 16105/16108 може да се мисли,ако се закупят нови икономични локомотиви
Това е най-нереалното защото вечерния влак до Вг го няма вече 3-та година и никой не си го е поискал обратно, а преди 2 седмици като бях в банско много хора от Якоруда, Белица и другите села и градове казаха че си искат обедния влак защото ако не се приберат със 104 посока Вг търсят рейс или от 103 чакат 6 часа за 107.
Най-великата доблест не е в това никога да не паднеш, а да се изправиш всеки път, когато паднеш.
Двойката 16105/16108 несъмнено липсва /наистина се отваря голяма празнина/,аз нямям нищо против да се върне,но за да стане това кметовете на изредените от вас общини трябва да се обърнат към БДЖ
А случая с късния влак за Велинград е съвсем различен - не мисля че ще е много голяма загуба за БДЖ,ако вместо 16101 да мъкне още един локомотив и три вагона до велинград,те да тръгват вечерта.Просто няма логика
Защото от Велинград в 6.30 има директен автобус за София,в 7.30 за Пловдив.Или с две думи и от КПВ16220 няма голям смисъл
А случая с късния влак за Велинград е съвсем различен - не мисля че ще е много голяма загуба за БДЖ,ако вместо 16101 да мъкне още един локомотив и три вагона до велинград,те да тръгват вечерта.Просто няма логика
Защото от Велинград в 6.30 има директен автобус за София,в 7.30 за Пловдив.Или с две думи и от КПВ16220 няма голям смисъл
Най-добрия вариант ако го има 16105/16108 е:
16105 да си е както беше до Добринище /прави връзки с 8610 и 8613/
16108 да е до Велинград,а на сутринта в 6.00 да продължава за Септември.
Отделно 16101 с една превозна бригада и един локомотив
да тръгва предишния ден в 21.26 до Велинград и да продължава на другия ден в 4.20 до Добринище
16105 да си е както беше до Добринище /прави връзки с 8610 и 8613/
16108 да е до Велинград,а на сутринта в 6.00 да продължава за Септември.
Отделно 16101 с една превозна бригада и един локомотив
Последно промяна от bntc на Съб Фев 18, 2012 12:02 am, променено общо 1 път.
Точно това "умните глави" не съумяха да запязят - изобщо не проучиха пътникопотока между Разлог и Якоруда , за да проуменят , че доста хора , работещи в първия град си отиват с влака - слизат къде на Белица , къде по селата , че дори и в Якоруда.Много удобни бяха крайграските влакове , затрити без всякакво основание.
Ще помоля Saruman да сканира разписанието от 1999/2000 г. (най - успешното според мен разписание на 16-та линия с най - много влакове) и да го пусне тук , тъй като пътеводителят ми е у него.
Ще помоля Saruman да сканира разписанието от 1999/2000 г. (най - успешното според мен разписание на 16-та линия с най - много влакове) и да го пусне тук , тъй като пътеводителят ми е у него.
Те в момента повече от всякога нищо не искат да проумяват. Единственото им желание е да НЯМА пътници по влаковете, за да изкарат още нерентабилни такива. Пълните влакове обслужвани от електрички се пускат с 1 вагон, празните си остават с електрички. По клоновете ако липсват мотриси, спират най-пълните влакове и оставят по- празните. Днес се движи, утре не се движи, вдругиден се движи частично. Времето се оправя, снеговете спират, вече няма да е чак толкова предпочитан влакът, но дори и когато имаха шанс за по-големи приходи, те пак си продължаваха с тъпизмите. Толкова години, колко управления са минали, всички им търпят магариите, а тези сегашните дори при спрените влакове им запазиха субсидията. Недев и Владимиров и СИЕ ще си приберат милионите допълнително, които им дават за НЕсъществуващи влакове . 
О, Велики Глъм, върни влаковете от единия център на Вселената до другия, че малките глъмчета да млъкнат, че ми надуват главата
(Русе-Димитровград 4647)
(Русе-Димитровград 4647)
Информация
Модератори