plastikat написа:Добре де ............И в крайна сметка 40105 ще направи ли връзка на 13.11.2011 с Чайката на Дъбово или няма да направи ?Това ми беше въпроса ,а не от къде да си купя запазено място

Ако Чайката не е през Пловдив , а по редовния си маршрут , ще направиш връзка.В другия случай ще се наложи да поизчакат RБВ-то макар и с около час по - късно.
Тодоре , разбирам те , но така единственият прецакан в моя случай съм аз.Значи в момента , в който касиерката избере влак , който по категория е RБВ и компютъра издаде билет , на който има точките , веднага съм таксуван за запазеното място , независимо , че на точките не пише нищо.Тогава за какво от другата гара , на която ще сменям влак ще ме таксуват още веднъж.При това не 0.50 лв , а повече?
Примерите много ясно ги подадох - ако се върнем на случая с 40103 / 8614 от Горна Оряховица заплащам цена , в която влизат: цената на билета от Горна до Стара Загора с ПВ + цената на билета от Ст.Загора до Пазарджик с RБВ.Когато в компютъра обаче се зададе RБВ , автоматично се генерира запазено място , което е задължително.Това се отрязява на билета като две полета , на които има точки , в които се вписват номер на вагон и номер на място.По този начин аз вече съм заплатил това място.Касиерката не пише нищо , защото 8614 не минава през Горна и тя няма как да знае вагоните и местата.За какво да плащам за същото на Стара Загора , след като аз вече имам точките на билета? Излиза , че на касите в Горна съм си платил мястото , а сега ще трябва още веднъж да плащам , за да ми напишат цифри в тези точки.Много хора не се усещат , но като се помисли малко , става очевидно.И още нещо - защо цената на това незаконно "доплащане" не е 0.50 лв. , колкото струва едно запазено място , а е по - голяма сума (лев и нещо).Така БДЖ сериозно прецакват пътниците и им вземат два пъти парите за една и съща услуга.