Утре, 01.10.2011, пътувам за Варна с 2615 и съответно си взех билет предварително от ЦГ София.Обаче сега забелязвам нещо, което ме притеснява.В сайта пише, че билета е 37.20 за релация, а мене ми взеха 32.80...Трябва ли нещо да се притеснявам от тая работа или да се радвам, че БДЖ-то черпи ???

Мнение от SaiLeR »

Aко на билета ти пише влак:2615, дата:01.10.2011 значи БДЖ черпи.Цената в случая не играе роля, билета ти е издаден за конкретен влак на определена дата.

И спокойно не са се объркали, просто днес е календарен влака, а утре не.

Мнение от dobo »

Уфф, дано да е така, че най-мразя да се разправям за чужди грешки...
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Стане ли грешка, казваш "Не знам!" :D :wink:
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Интересна случка преживях преди няколко години в Белия кон.Взех си билет от Ловеч до Пазарджик по схемата - ПВ Ловеч - Левски , УБВ Левски - София , УБВ София - Пазарджик.На билета , издаден ми от гарата в Ловеч в долния край имаше точки за УБВ , на които както знаем се пише вагона и мястото.Касиерката провери влаковете в компютъра и на точките за вагон , ми написа "4 / 2" , а при място - "27 / 54".Попитах я защо , а тя ми обясни , че вагон 4 , място 27 ми е за Златните от Левски до София , а вагон 2 , място 54 ми е за влака от София до Пазарджик.Когато обаче се качих в Белия кон , кондукторката учудено каза как може от гара , през която влакът не минава да ми издадат запазено място и откъде касиерката в Ловеч ще знае кои места са свободни за влак "Пловдив".Аз обаче само вдигнах раменете , а тя се зачете в билета.След като видя , че и двете връзки са с УБВ , ми го перфорира и си замина.
Глобален модератор
Весо, горния ти пост е сюжет за малък разказ:- "Действителноста в Б-я!" :lol: :lol: :lol:
В спора се ражда истината!. - А тя боли!!!. http://fedya.snimka.bg/daily/lokomotivi ... 9.18147603
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

И друго съм наблюдавал - когато на центр. ПО си вземеш билет до Пирдоп за Чайката 3620 , ти издават и запазено място.Това е пример как такива места се предлагат на касите на гара , през която не минава даден влак.Доколкото помня , на Пазарджик също дават места за "Родопи" 8631.
Обратна връзка:

Мнение от Saruman »

Ми на мене от днес за утре са ми издавали от Габрово запазено място за Чайката, билетопродавачката се обади някъде и поиска запазено място. От Габрово издават и за златните, за всеки един от тях имат 4, 6 или 8 места не съм сигурен.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Така и трябва да работят, а не да се оправдават, че няма как да ти дадат запазено място. Иначе трябва като слезеш на възелната гара да тичаш до билетните каси да си взимаш запазено място. :evil: :x
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!

Мнение от SaiLeR »

Само в ВТн ти казват - "Ще ти дам запазено място, ама няма да го напиша." В крайна сметка, сам си попълвам вагона и мястото при първото свободно, като дойде някой със същото да се спасява, станала е грешка, аз съм приоритетен понеже пътувам на по голямо разстояние.

Мнение от Тената »

dobo написа:Уфф, дано да е така, че най-мразя да се разправям за чужди грешки...
Може да е отстъпка за предварително закупуване на билет.
Като самолетните, ако си купиш няколко месеца по рано може да ползваш до 50% отстъпка ....или нещо такова беше.... :D
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Никакви грешки няма.
Гледал е календарната цена за днес, а е взел билет за утре, когато цената е редовна.

Мнение от plastikat »

На 11.11.11 искам да пътувам от Бургас за Русе.Чудя се между два влака,та да ви питам с кой бихте ме посъветвали да пътувам.Единият естествено е 3661,а другият е с Чайката до Дъбово и от там към Русе.Много ми се пътува през Балкана,но ако ми кажете ,че влака ще е с конски вагони или ,че ще има трансбордирания,просто няма какво да се замислям и си хващам 3661.Какво ще ме посъветвате?Задавам и същият въпрос и за на обратно Русе-Бургас на 13.11.2011.
И другият ми въпрос е :Има ли разлика в цената,и ако примерно в една посока съм 3660/1,а в другата през Балкана,мога ли да си взема билет за отиване и връщане?
Най-обичам боба ,леба и да ................ се возя във влак :)

Мнение от gugu_134 »

Ако дойдеш с 9622 ме чакай, аз ще дойда с 4612 :lol: Но иначе аз бих пътувал по 9-та линия.
Обратна връзка:

Мнение от Saruman »

Разлика ще има със сигурност. 3620/40102 е добър вариант, защото 40102 не се пълни толкова много, както 40104. Балкана в момента отвред е отворен и няма автобуси, вагоните в момнета са 47-ци, първокласна 40-ка и една 50-ка, конски няма.
Публикувай отговор

Обратно към “Тарифи, превозни документи и превозна дейност | Fares, tickets and transport activity”

Информация