Мнение от Vancho »

Е то хубаво, ама редовни влакове за населението няма ли да има ... Редовни влакове с пара, нещо не се връзва :lol:
О, Велики Глъм, върни влаковете от единия център на Вселената до другия, че малките глъмчета да млъкнат, че ми надуват главата

(Русе-Димитровград 4647) :D

Мнение от Petko Ivanov »

Теснолинейката Нордхаузен - Вернигероде в Германия е с редовни влакове, обслужвани с парни локомотиви. Такива има също в Австрия и Швейцария. Както съм писал подробно в друга тема, част от редовните влакове в района на Волштин - Полша също се обслужват от парни локомотиви
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Момента с модернизацията не ми допада изобщо.
Линията се е запазила в автентичния си вид от пред 60 години и трябва да остане така, ако ще се преви атракцион.

Мнение от disell »

Най-много да подменят цялата ОТ от Септември до Добринище и подвижния състав който освен парни локомотиви може да се попълни с нови ДМВ-та подобни на 10-ките за редовно движение с които да си докарват приход когато няма атракциони влакове.
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

Как ще им избият парите на ДМВтата... Впрочем що да не, държавната субсидия не е малка, ако обвържат разписанието със БВ спиращи на Септември... А колкото до ОТ могат да направят цялата линия със семафори, да е по автентично ретрото.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Надали някой частник ще се юрне да сменя цялата ОТ (такава почти няма сега).
Това ще е напълно неизбиваем разход и няма да повиши осезаемо пропускателната способност или времепътуването.
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

bdz46 написа:Надали някой частник ще се юрне да сменя цялата ОТ (такава почти няма сега).
Това ще е напълно неизбиваем разход и няма да повиши осезаемо пропускателната способност или времепътуването.
Не съм казал да сменят ОТ, а просто светофорите със семафори.
Координатор УС
Аватар
Координатор УС

Мнение от stankos »

Подобни прибързани концесии предизвикват у мен само негативни асоциации . Дано да греша , но практиката в нашата държава е такава.
Нагледах се на достатъчно пладнешки грабежи , когато нещо работещо и то добре бива докарано до просешка тояга и фалирано впоследствие .
Ще бъде много,много жалко да бъде унищожена 16-та линия , както в момента се унищожава една друга .
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Светофори и сега почти няма.

Мнение от disell »

И аз за това първо се сетих - да си монтиран наново семафори , то и без това вече няма толкова много гари така , че няма да е кой знае колко голям разход.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Ама те семафорите са си там!
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Всяка една от гарите (без Септември , Велинград , Банско и Добринище) има семафори.Сега какво - и за спирките ли да сложат? :lol:
Интересно ми е къде отидоха семафорите на бившите гари Цепина и Черна Места - дали са бракувани и унищожени , или са прибрани. :?

Мнение от Vancho »

В Румъния навсякъде по второстепенните отсечки са със семафори. Че дори и Гюргево-централна /не норд/ :D
О, Велики Глъм, върни влаковете от единия център на Вселената до другия, че малките глъмчета да млъкнат, че ми надуват главата

(Русе-Димитровград 4647) :D

Мнение от vkakachev »

От Две седмици тече сериозен ремонт на гара Велинград. Всички канцеларии включително и стаята на дежурния ръководител са с висящи тавани и стените са снови цветове и нова дограма бяла. Отвън се прави цялостна изолация със стеропор, шпакловка и мазилка. Ремонтира се и целия покрив с нови ламарини улуци. Ремонтирани са касите и са направени тоалентни които ще се ползват срещу билет за влака.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

vkakachev написа:....Ремонтирани са касите и са направени тоалентни които ще се ползват срещу билет за влака.
Едно време така бяха тоалетните на гара Банско (при влизане в чакалнята откъм перона се падат вдясно) , но идеята бързо замря , а тоалетните сега се ползват от всеки , който влезе там.
Публикувай отговор

Обратно към “Инфраструктура | Railway Infrastructure”

Информация