Мнение от Labros »

А към настоящия момент кино-вагона съществува ли или отдавна е заминал към небитието :?:
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Доколкото са ми казвали вагонът е изгорял при пожар след което е бракуван и нарязан. :roll: :? Някой знае ли колко кино вагона е имало в цялата жп мрежа?
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Nikss написа:Доколкото са ми казвали вагонът е изгорял при пожар след което е бракуван и нарязан. :roll: :? Някой знае ли колко кино вагона е имало в цялата жп мрежа?
Един е бил само доколкото знам. Бил е някакъв експеримент, който по - късно си е останал само хубав спомен.
64.19

Мнение от марковІ »

На ЕВ"Янтра" ГО-Сф-ГО имаше навремето киновагон..... 8)
Зам. Администратор
Обратна връзка:
Аватар
Зам. Администратор

Мнение от bdz_bg »

Утре ще пусна снимка на табелата на Експрес "Синия Дунав".Ще се радвам ако бъде от полза. :)
Пътувай с влак - спаси природата !
Администратор
Администратор

марковІ написа:На ЕВ"Янтра" ГО-Сф-ГО имаше навремето киновагон..... 8)
Кино - вагона първоначално е пуснат на Експрес "Синия Дунав". След това до 90-те години е движил на "Янтра"-та. Форумистите от Горна Оряховица и региона могат да се поинтересуват във Вагонно депо дали няма някаква документация - главно чертеж, общ вид и планировка на вагона, за да може да се пресъздаде всичко в автентичен вид.

"А" вагона е бил серия 19-40, доставен 1972 г. от ГДР, намерен е чертеж, който ще бъде пуснат във форума по - късно.
64.19
Координатор за railwaymodeling.com

Мнение от Jorkata »

Колко много спомени и информация изплуваха :) Всяко нещо ще е от полза. Хората, които са се возили и тези които са поддържали тази техника са най-добрия извор на информация. Колкото до вагончетата по-горе, - не са лоши, но не са 47 серия.

Мнение от марковІ »

Кино - вагона първоначално е пуснат на Експрес "Синия Дунав". След това до 90-те години е движил на "Янтра"-та. Форумистите от Горна Оряховица и региона могат да се поинтересуват във Вагонно депо дали няма някаква документация - главно чертеж, общ вид и планировка на вагона, за да може да се пресъздаде всичко в автентичен вид.
Аз съм работил във ГО , и не знам "Синия Дунав" да е имал киновагон, нещо се бъркаш. :o

Мнение от Jorkata »

В определени периоди е имало. Идеята да се разровят из ГО не е никак лоша.

Мнение от rosko0172 »

Никога ЕВ"Синия Дунав" не е имал киновагон.Категорично, само ЕВ"Янтра" имаше такъв и не веднъж съм се возел на него.Дори по-скоро беше видео-вагон, от колкото кино,беше много приятно качвам се в ГО, гледам един филм и вече съм на Мездра(там правех връзка за Видин).
Акредитиран фотограф
Акредитиран фотограф

Мнение от 44.123 »

Като малък си спомням до пост №12 на линията от Русе Разп. до Русе запад и тогава до този 12-ти пост имаше коловозно развитие (вече демонтирано) и на него имаше стари пътнически вагони и един пишеше "вагон - видео" вагона беше зелен на цвят това си го спомням само и след това изчезна.
Администратор
Администратор

Jorkata написа:В определени периоди е имало. Идеята да се разровят из ГО не е никак лоша.
Само през 1982-1983 г. След това вагона е даден на "Янтра"-та. Другото което е интересно е, че съгласно ПКВ през 1984, 1985 и 1988, "Синия дунав" е имал фургон. Състава на влака е бил следния:

ЕВ 207 "Синия дунав" София - Русе
1БД, 4Б, 1А, 1ВР, 4Б Б=10Х8

ЕВ 204 "Синия дунав" Русе - София
1БД, 4Б, 1ВР, 1А, 4Б Б=10Х8
64.19
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

"БД" предполагам е "Dlm"- фургона."ВР" какво е?
Администратор
Администратор

VESO написа:"БД" предполагам е "Dlm"- фургона."ВР" какво е?
ВР е вагон - ресторант.

БД е фургона, да.
64.19
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Какво означение е имал вагона ресторант , понеже това понятие е общо и преди под него са се включвали дори бюфетите?
Да уточня - "BR" , "BRm" и там др подобни са бюфети , "WR" , "WRm" или "WRme" са типични ресторанти , оборудвани с кухня за приготвяне на ястия.При бистрата също има разлики и ние ги видяхме.
Публикувай отговор

Обратно към “ПРОЕКТИ | Forum projects”

Информация