И аз като споделя с приятели ме вземат за надсмешка. Викат ми защо не съм отидел да уча и да работя в БДЖ.

Администратор
Момчета. Нормално е това, в България сме с поне 20 години назад от останалия свят. За това поне се радвам, че НОВА ТВ дава трибуна на един от форумите на жп тематика да представи жп любителското общество и хобито като цяло. Така на хората по гарите няма да им е странно като видят жп фотограф, защото ще са научили, че и това е вид хоби, което не изисква особени вложения, но доставя необходимото удоволствие.Saruman написа:И аз като споделя с приятели ме вземат за надсмешка. Викат ми защо не съм отидел да уча и да работя в БДЖ.
64.19

Основно ще се отива в НОВА ТВ за обяснение какво точно е ЖП фотограф. Пречките ще се изтъкнат. Ама да започне някой да си разказва историйките прилични на детски приказки, е тогава хептен ще помислят спотърите за луди. Идеята като цяло е следната- запознаване на публиката с "Що е то ЖП фотограф" и какви са пречките пред това хоби, както и възможности за тяхното отстраняване в бъдеще време. Едновременно с популяризирането на самото понятие и показването на материали, заснети от ЖП фотографи, да се намери и адекватното решение.
Последно промяна от Labros на Нед Окт 04, 2009 7:19 pm, променено общо 1 път.

Администратор

Администратор

Администратор
Тук изобщо и ни най - малко не трябва човек , който да се е доказал , че снима из междугарията.Там проблеми не правят , пък и от "Транспортна полиция" не са дошли все още с хеликоптер в някое междугарие да забраняват да се снима.Нужен е човек , който снима по гарите и депата , защото именно там стават проблемите.Не е нужен дори и майстор - фотограф - какво ще показва на зрителите по телевизията - как снима неговия апарат ли? Ама че малоумни изцепки.
Хайде спрете вече с тези простотии , че аз не мога да се спра от смях като ви чета глупавите писаници , пред които и 1001 нощи бледнеят.Основните тези , които трябва да се защитят са няколко:
1. Какво представлява Trainspotting-ът у нас.
2. Кои са хората , заминаващи се с това занимание.
3. Проблемите , които изникват пред реализирането на хобито.Какви майстори , какви баш - доказали се майстори ви гонят?
Накрая може да отбележите , че съществуват няколко форума за ж.п. тематика , в които пристъства този елемент на заснемане на влакове и да подчетартаeте колко добре е развито това занимание в европейските страни , към които вече се числи и нашата.
Точно , кратко и ясно.Целта е зрителите да разберат какви сме и какво представлява нашето хоби , а не да се срамуваме.
Хайде спрете вече с тези простотии , че аз не мога да се спра от смях като ви чета глупавите писаници , пред които и 1001 нощи бледнеят.Основните тези , които трябва да се защитят са няколко:
1. Какво представлява Trainspotting-ът у нас.
2. Кои са хората , заминаващи се с това занимание.
3. Проблемите , които изникват пред реализирането на хобито.Какви майстори , какви баш - доказали се майстори ви гонят?
Накрая може да отбележите , че съществуват няколко форума за ж.п. тематика , в които пристъства този елемент на заснемане на влакове и да подчетартаeте колко добре е развито това занимание в европейските страни , към които вече се числи и нашата.
Точно , кратко и ясно.Целта е зрителите да разберат какви сме и какво представлява нашето хоби , а не да се срамуваме.
Последно промяна от VESO на Нед Окт 04, 2009 8:12 pm, променено общо 2 пъти.

Веско, ще те помоля вкратце да публикуваш текстове (законови) за свободното снимане. Тодор по-горе спомина някакви точки,алиени и закони, но ти като изявен юрист, моля те обясни със закон в ръка какви аджеба права имат хората снимащи по гарите и евентуално в какви нарушения изпадат. Юридическата ти консултация ще е от безапелационна полза за начинанието.
Информация
Модератори