Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

_ Всички монети и карти!
_ Защо говорите такива глупости и долни лъжи? Аз съм известен в железничарските среди с прякора "Неподкупният!".
_ От коя превозна служба сте?
_ Перник!

Този диалог с един кондуктор още ми е в главата. :lol:

Мнение от lubo_katastrofata »

...
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Оо , има някои , които гледат поне 15-20 секунди картата и какво търсят по нея не знам , даже веднъж една кондукторка се смая като видя розовата карта ("Класик") и ме попита какво е това нещо. Аз и казах , че след като съм над 26 години , пътувам с карта , която ми дава право на закупуване на билет с 50 % намаление и на абонаметни карти с 25 % намаление във втори клас на бързите и пътническите влакове.Кондукторката сподели , че досега е виждала предимно зелени карти (на ученици и студенти) и тук - там сини карти ("Младеж") , но розова (като моята) виждала за първи път да и показват.

...
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Аз редовно попадам на кондуктори , които знаят , че съществува даден превозен документ , учили са го на курса , но практически никога не са виждали как изглежда.И когато години наред работят и попаднат на такъв случай (доколко не са забравили ученото от курсовете) , блещят очи и питат пътника за какво служи картата му. :D

Labros може да каже на форумската среща в Клептуза как кондукторката в 16103 облещи очи на проверочния му билет и се наложи да и бъде обянено какво представлява.

...
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Логично е да имаш карта , понеже на билета ти е означен номера на картата и ако не си я показал на касата , касиерката няма как да ти издаде билета.Ама нали се иска мозък.
Друго , което е интересно - преди време аз закъснявах за "Родопи" и Наско с неговата карта си взе билет за укорения , след което отиде на друга каса и отново с неговата карта взе още един билет.Когато дойдох , направо влязох във влака и той ми даде билета , все едно аз съм си го изкарал.Чудно ми е дали и на други места може да се вземат повече от един билет за един и същи влак с една карта.

...
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Е и вие пък сте... сякаш издаването на 1 карта струва и коства човешки живот, че и повече, та чак до такива чалъми да се прибягва... иначе ми дадохте много добра идея! :twisted: Само по-тихо г-жа Райкова и компания да не надушат какви ги вършим, че ще стане локумена авария. :lol: :D

...
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Абре тая карта да не е 500 лв като за градския транспорт бе? Аз за 1 лв си извадих карта и само за 1 пътуване из България успях поне 10 пъти да избия тия пари заради намаленията от закупените билети. 1 лв не е нищо дори и във време на криза, пък и само с пътуване по дестинация като Сф-По може да се избие 2 пъти дадената сума. За Сф-Пр няма нужда от карта. :wink:

...
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Ами моята като е 45 лв не се оплаквам.А тогава просто закъснявах и нямаше как да си взема билет , затова и Наско ми взе с неговата карта.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

lubo_bulgaria написа:Ми ората са свикнали да пътуват с чужи карти бре.... :) Никой не е за 1-то левче
Те хубаво са свикнали, ама нищо даром не идва и се възползвайте тука още 2-3 години докато можете. :wink: :lol:
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Подобна дивотия става по дефилето, където разни тарикати си правят фалшиви карти обр. 922-ЖЛ и си пътуват безплатно по цяла година. Заради тия тарикатщини, масови проверки и изискване на документ за самоличност ще станат честа практика във валковете.

Що се касае до пътуването на няколко човека с една карта, даваща право на отстъпка, аз съм против подобна дейност. Наистина, мисля, че 1 лв не е никак много и всеки, имащ право на съответния вид намаление, може да си извади карта и да си пътува.
64.19
Публикувай отговор

Обратно към “Тарифи, превозни документи и превозна дейност | Fares, tickets and transport activity”

Информация