Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Много изпадаш в подробности.Казваш само кой си (достатъчно е първото име) , с какво се занимаваш (учиш или работиш) и (най - важното) - с каква цел искаш да снимаш дадения обект.Тук могат да се изтъкват много причини , ти можеш да кажеш , че това ти е хоби , че си колекционираш в къщи подобни снимки , че ти е интересно и още , и още.

Мнение от WOLFMX »

Благодаря много! :)
Обратна връзка:

Мнение от DamianKanev »

Аз попринцип снимам малко след гара Пловдив там където се сменят коловозите(или там каквото се вика..) и няколко пъти са ми теглили майна, че снимам от там веднъж от една бабичка и един път от машинист думите му бяха (кво правиш е) а влака се движише... сега как да му обясна, че това ми е хоби. Аз избягвам да снимам от гарата защото ми е малко неудобно пред толкова много народ да снимам как пристига влак. Все пак никой незнае, че това е хоби и може да ме помисли за откачен. Дайте един съвет къде е по удачно за снимане?
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

С Наско сме снимали на гарата и не ни е срам от нищо.Че от какво да се срамуваме , да не би да крадем , изнасилваме , или убиваме.Няколко пъти той е лягал направо на цимента да направи по - красив кадър , а аз съм клякал в твърде неудобни пози.Така че да не ти пука от нищо , не плащаш данък обществено мнение.
А това че хората се държат като шебеци и горили при вида на фотограф е отделен въпрос.Най - често с учудени възгласи "Виж , виж , онзи снима с фотоапарат влака" си разтеглят устата и отварят широко очите като правят орангутански и гибонски изражения на лицата.Но ние на тях не обръщаме внимание , просто у нас , trainspotting-ът не е развит толкова , колкото в другите страни.Например в Румъния , когато бях на гарата в Букурещ никой не ме погледна учудено , а снимах поне 15-тина влака , някои от пътниците като забележеха , че снимам , веднага се дърпаха да не пречат.Дори в определено време от годината на гарата организират специален ден на отворените врати , където на коловозите излагат последните достижения в ж.п. транспорта - вагони и локомотиви и всеки заинтересован може да влезе в подвижния състав , да разгледа и да снима необезпокояван от никого.В Австрия , Германия , Швейцария , дори в съседна Гърция - никой не ти обръща внимание , само тук се правят на гламави и като видят , че някой снима влак , отварят с учудване така широко уста , че някое нископрелитащо врабче спокойно би влязло.Но пак ти казвам , изобщо да не ти пука , след като не вършиш нищо нередно и опасно , си снимай и свиркай. :D
Акредитиран фотограф
Обратна връзка:
Аватар
Акредитиран фотограф

Мнение от bobara_e_tuk »

и аз снимам и изобщо не ми пука кой какво говори за мен, вярно е че гледат някой хора като озъбени, все едно че ще те изядът всеки момент, но има и добронамерени хора които викат "Да не би случайно да пречим или ако пречим да се мръднеме малко", но всичко е въпрос на култура :wink:
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Весо и Дамян направо ме убиха! Скоро не се бях смял така! Благодаря ви, беше ми полезно! :D
Дамянчо, там където се сменят коловозите се намират "стрелките". :wink: Те имат подвижни езици, които се движат или на ръка от стрелочника или чрез контролиране от стрелочникови постове. : ) Няма какво да ти пука от никой, ти си свободен човек и като такъв щом не правиш нищо нередно, не си длъжен да се отчиташ пред когото и да било, още повече извън района на гарите!
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

За DamianKanev , ето ти нагледни примери за спотинг:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Напълно обичайни спотърски гледки:
- снимка 1;
- снимка 2;
- снимка 3;
- снимка 4;
- снимка 5;
- снимка 6;

- спотърско суетене:
- снимка 1;
- снимка 2;
- снимка 3.
Както сам виждаш , атмосферата е невероятна.С думи не може да се опише.Затова на такива пътувания с много участници , винаги е интересно. :)
Акредитиран фотограф
Обратна връзка:
Аватар
Акредитиран фотограф

Мнение от bobara_e_tuk »

интересното е че 10 човека с апарати снимат около гарата, виж колкото повете, токлова по-добре :wink:

Мнение от LALich »

Nikss написа:........
Дамянчо, там където се сменят коловозите се намират "стрелките". :wink: Те имат подвижни езици, които се движат или на ръка от стрелочника или чрез контролиране от стрелочникови постове. : ) .........
Никсчо ,ами за тъка наречените "Червени шапки" какво остана?!
Обратна връзка:

Мнение от DamianKanev »

Уоу, Весо аз ако имах толкова приятели вманиачени по влаковете всеки ден щях да съм на гарата...

И все пак за примера :D :)
Обратна връзка:

Мнение от DamianKanev »

Ето еднин лош пример за протъринг. :?

http://www.vbox7.com/play:92ee93eb
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

Акредитиран фотограф
Обратна връзка:
Аватар
Акредитиран фотограф

Мнение от bobara_e_tuk »

DamianKanev написа:Ето еднин лош пример за протъринг. :?

http://www.vbox7.com/play:92ee93eb

що за пример е това... пази боже от такива хора :shock: :shock: :shock:
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Точно 4 - ни повече, ни по-малко. :D
LALich написа:
Nikss написа:........
Дамянчо, там където се сменят коловозите се намират "стрелките". :wink: Те имат подвижни езици, които се движат или на ръка от стрелочника или чрез контролиране от стрелочникови постове. : ) .........
Никсчо ,ами за тъка наречените "Червени шапки" какво остана?!
Посрещането и изпращането на влаците. :wink:
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!
Публикувай отговор

Обратно към “Trainspotters forum”

Информация