Мнение от Petko Ivanov »

pach написа:БДЖ-05.01 ще пътува до утре, а за събота и неделя запознатите твърдят, че отново на линия ще е БДЖ-01.23
Е никой ли не направи поне една снимка на влак, теглен от 05.01? Задръстихме сървърите със снимки и клипове на влака с 01.23, а за 05.01 нищо отникъде :?:

Мнение от marvitch »

Petko Ivanov написа: Е никой ли не направи поне една снимка на влак, теглен от 05.01? Задръстихме сървърите със снимки и клипове на влака с 01.23, а за 05.01 нищо отникъде :?:
Ще ходя в събота и неделя и с удоволствие ще се опитам да направя нещо. А сега...на работа :)

Мнение от Petko Ivanov »

Както е писано нагоре, в събота и неделя отново ще е 01.23 и на двата чифта влакове
За съжаление аз също тази седмица съм много зает и нямам време да дойда до София, за да попътувам на спокойствие до Банкя с 05.01 начело. Населеността на влаковете през седмицата е нормална.

Мнение от pach »

Petko Ivanov написа:Е никой ли не направи поне една снимка на влак, теглен от 05.01? Задръстихме сървърите със снимки и клипове на влака с 01.23, а за 05.01 нищо отникъде :?:
Май изпуснахме парата...през изминалата седмица. :lol: :lol: :lol:
Все пак се нядавам някой да е нащракал де...ама дали ще покаже!?

А иначе ето един превъзходен клип с БДЖ-05.01!!!!!!!!!!!
liro4605 написа: Исках да кача клипа и в "туба" ,но нестана поради авторското право на музиката.От сайта ми предложиха замяна на музикалния фон.За мен не е същото ,но пак е добро.Това сами може да прецените,като направите разликата.
http://www.vbox7.com/play:5173719c
ПРиятно гледане и слушане!!!
:lol: :lol: :lol:

Мнение от marvitch »

Petko Ivanov написа:Както е писано нагоре, в събота и неделя отново ще е 01.23 и на двата чифта влакове
.
Хъм, да. Не го очаквах и не съм обърнал внимание на поста. Е, те това е простотия от страна на БДЖ. Не мислят.

Мнение от disell »

Спокойно има снимки и едно клипче :wink:
Ето и краткия фоторепортаж .
На Централна гара както се и очакваше тълпата (макар и не толкова голяма както през почивните дни) беше заградила 05.01 и човек много трудно можеше да направи някаква що годе хубава снимка :
--05.01 снимка 1 , стълкото на прожектора е още здраво
--преди потегляне
--фирмена табела
--на път към Волуяк снимка 1
----на път към Волуяк снимка 2
--към Банкя
--пушек и сажди
--вече сме пристигнали
--като предното но от друг ъгъл стъклото на прожектора е вече счупено
-- в изтеглителната
--отиване към "дистанцията"
--в очакване на сигнал
--прикачен за връщане
--прибиране в депото
--в депото
Ето и клипа :
http://www.youtube.com/watch?v=vR1yUISkwOs
Малко преди влизане в гара Волуяк от към локомотива се чуха три гръмвания като от изключване на ГВП на ел.локомотив и излизане на малко пара някъде около пред кабината някой знае ли какво е било .

Мнение от pach »

Eeeee, жив да си!!!
Благодаря!!! :D :D :D
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

"Гърмежа" е от балансите на парния котел :)
64.19

Мнение от Petko Ivanov »

Благодарности и от мен на Чавдар за снимките и клипа с 05.01 :)

Мнение от abs111 »

Значи аз снимах Чавдар пред 05.01 :).Поздрав за теб колега.

Мнение от disell »

E мерси , как не сме знаели , че сме от форума , щяхме да направим сигурно повече снимки .
Снимката стана страхотна , чак аз се харесах как съм излязъл :D :D :D
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 8466_n.jpg

Мнение от abs111 »

Радвам се,че си сетил за мен колега.Когато си на 3637 ще ти се обадя ;).
Обратна връзка:

Мнение от vladimir.lekov »

Аз имам намерение да ида утре в Банкя, да изчакам 05.01 и да го снимам в момента на пристигането му, а после да се прибера с него. Очаквайте хубави снимки :)

Мнение от marvitch »

Някай знае ли точно за събота и неделя разписанието на парната тяга и коя(кои) машини ще са ?
Техник
Техник

Мнение от n0_aLoNe »

Поради проявения повишен интерес към парния локомотив от серията 01.23, Холдинг Български държавни железници ЕАД ще осигури още два допълнителни влака по направлението между София и Банкя, които ще бъдат обслужвани от ретро локомотива.

Допълнителните влакове ще се движат през почивните дни (2-ри и 3-ти април) с цел да се предостави възможност за пътуване на всички, които проявяват интерес към парната машина. Композициите на тези влакове ще бъдат съставени от общо седем вагона (два първокласни и пет второкласни вагона). Допълнителният влак от София за Банкя ще заминава от Централна гара София в 10:00 ч., а по направлението от Банкя за София ще тръгва в 11:15 ч.

По инициатива на националния железопътен превозвач за популяризиране на историческото наследство на българските железници, от 21-ви март парният локомотив от серията 01.23 се движи всекидневно към състава на крайградския пътнически влак от София за Банкя, който заминава от гара София в 12:10 ч. В обратното направление ретро локомотивът пътува към композицията на крайградския пътнически влак от Банкя за София, който тръгва от гара Банкя в 14:05 ч.

Всеки желаещ клиент на Холдинг БДЖ ЕАД може да се възползва от възможността да пътува с влаковете на цената на редовния билет по това направление, стойността на който е 0,80 лв. Билети могат да бъдат закупени от билетните каси на Централна гара София и от гара Банкя.

От сайта на БДЖ.
Заключено

Обратно към “ПАРНИ ЛОКОМОТИВИ И МОТРИСИ | Steam locomotives and railcars”

Информация