Мнение от desiroml »

kamen написа:Това със спирката в махалата наистина не е най-добрата идея. Новото място предвидено в този проект е доста по-добре.
........
За спирка в Карпузица също звучи идейно. Като цяло съм на мнение, че до пускането на 2-рата линия на метрото трябва тази линия да се използва максимално за осигурявне на достъп на хората от по-крайните квартали до централна гара и метрото. Много ми е интересно дали гарата в Горна Баня се използва интензивно.
Ползва се и още как! Сега с намаляването на КПВ Сф - Пк и разтройването на тактовия график ще се поразсъхнат работите...
Иначе за Карпузица - малко са хората, на които им се ходи до Горна по опасния път покрай линията. Затова се направи и подписката. А Мала кория е на повече от 3км.
За Овча си е супер мястото. Очевидно не пътувате често до Пк и затова не забелязвате колко хора пресичат на това място, а и колко хора пътуват с тези влакове (за сметка на това оценявате населеността им от разстояние - Бс, Рс, Чб и т.н.). От там е пътя за авт. 11, 60, 73, 102, които са предпочитани пред 56 и 57. Имам позната, преподаваща там, която всеки ден пътува така, както и много др. Там има и будка за пазач. С добра охрана всичко става. А разстоянието до Монтевидео е 50-100m.
Влака щади природата - пътувайте с ВЛАК!!!
Върнете ни кушетите!

Мнение от Labros »

Горе към последната спирка на 11, 60, 73, 102 или някъде на ул."Обиколна" става. Ама на самия бул. "Монтевидео" долу на пазара... трябва да преминеш през махалата и вече става опасно.

Мнение от desiroml »

Labros написа:Горе към последната спирка на 11, 60, 73, 102 или някъде на ул."Обиколна" става. Ама на самия бул. "Монтевидео" долу на пазара... трябва да преминеш през махалата и вече става опасно.
Виж карта на Сф, защото очевидно си далеч и ще установиш, че единствения път за ВСУ е продължението на Монтевидео. ОТ ТАМ ЕЖЕДНЕВНО ПРЕМИНАВАТ СТОТИЦИ ХОРА! А е и най-близко до Обиколна. Те живеещите там се качват на автобусите заедно с циганите, чиито къщи са на 50m от блоковете. Опасността според мен е само в гратисчийството от такъв тип спирки. Не коментирайте неща, които са далеч от дома ви и върху, които нямате наблюдения. Аз например не коментирам локомотиви, а само чета за тях.
Влака щади природата - пътувайте с ВЛАК!!!
Върнете ни кушетите!

Мнение от Labros »

3 години съм работил в "Овча купел", та знам кое къде е. Махалата е най-удобна, но и същевременно опасна. По-нагоре вече е голямата ливада и линията е отдалечена от ул. "Обиколна" и жилищните блокове.

И така поднесена темата "ЖП гара Овча купел"... спирка по-прилича.
Публикувай отговор

Обратно към “Да си поговорим за железници | Let's talk about railways”

Информация