Ползва се и още как! Сега с намаляването на КПВ Сф - Пк и разтройването на тактовия график ще се поразсъхнат работите...kamen написа:Това със спирката в махалата наистина не е най-добрата идея. Новото място предвидено в този проект е доста по-добре.
........
За спирка в Карпузица също звучи идейно. Като цяло съм на мнение, че до пускането на 2-рата линия на метрото трябва тази линия да се използва максимално за осигурявне на достъп на хората от по-крайните квартали до централна гара и метрото. Много ми е интересно дали гарата в Горна Баня се използва интензивно.
Иначе за Карпузица - малко са хората, на които им се ходи до Горна по опасния път покрай линията. Затова се направи и подписката. А Мала кория е на повече от 3км.
За Овча си е супер мястото. Очевидно не пътувате често до Пк и затова не забелязвате колко хора пресичат на това място, а и колко хора пътуват с тези влакове (за сметка на това оценявате населеността им от разстояние - Бс, Рс, Чб и т.н.). От там е пътя за авт. 11, 60, 73, 102, които са предпочитани пред 56 и 57. Имам позната, преподаваща там, която всеки ден пътува така, както и много др. Там има и будка за пазач. С добра охрана всичко става. А разстоянието до Монтевидео е 50-100m.