Здравейте!
Днес съвсем случайно попаднах на вашия форум и останах удивен колко разнообразна информация има по въпросите на железопътния транспорт. Очевидно форума се посещава от доста хора, които работят в системата на железниците и разполагат с много информация по въпроса. Чудя се дали някой от вас знае какво става с проекта за изграждане на ЖП Гара в кв. Овча Купел в София. Според мен това би била една чудесна транспортна връзка за жителите на квартала (особено след 2012, когато това ще им даде директен и бърз достъп до метрото). В много от темите доста от вас споменават как тази идея е реализирана в други европейски столици и ЖП транспорта много добре е интегриран с градския транспорт. Интересно ми е дали идеята има развитие и дали имате информация за нея. Преди време се появи и информация, че според новия план на София се планира отклонение от 3-тия диаметър на метрото към Овча Купел, но като знам, че самия 3-ти лъч на метрото все още е само далечна мечта смятам, че идеята с ЖП гара в Овча Купел е доста по-реална.
Днес съвсем случайно попаднах на вашия форум и останах удивен колко разнообразна информация има по въпросите на железопътния транспорт. Очевидно форума се посещава от доста хора, които работят в системата на железниците и разполагат с много информация по въпроса. Чудя се дали някой от вас знае какво става с проекта за изграждане на ЖП Гара в кв. Овча Купел в София. Според мен това би била една чудесна транспортна връзка за жителите на квартала (особено след 2012, когато това ще им даде директен и бърз достъп до метрото). В много от темите доста от вас споменават как тази идея е реализирана в други европейски столици и ЖП транспорта много добре е интегриран с градския транспорт. Интересно ми е дали идеята има развитие и дали имате информация за нея. Преди време се появи и информация, че според новия план на София се планира отклонение от 3-тия диаметър на метрото към Овча Купел, но като знам, че самия 3-ти лъч на метрото все още е само далечна мечта смятам, че идеята с ЖП гара в Овча Купел е доста по-реална.

Администратор

Мисля.че окончателно се отказаха от тази идея със спирката.Донякъде съм съгласен с хората от квартала, но до някъде не.Наистина ще стане прекалено шумно и мърсно, много хора ще преминава от там и ги разбирам хората,че ги е страх както за тях така и за децата им,но пък като се замисля заради един квартал не може да се спира цял град.Тези промени ще се отразят и благоприятно върху трафика и перничани ще бъдат много улеснени да стигането им до центъра.Като цяло съм за изграждането на временна спирка.Да се нядавамe,че проекта за модернизацията на жп. линията София - Радомир все някога ще стане реалност.Опредерено ще се рашат много проблеми.
Пътувай с влак - спаси природата !

Наистина е на има-няма 500м от захарна фабрика, но пък от друга страна целта беше удобна връзка с метрото. Новата спирка щеше да е на около 500м от метрото, докато захарна фабрика е на около 1км, което вече си е повечко вървене. Според мен хората от квартала не са прави. Не може заради хората от един квартал да се спрират такива ключови проекти.
Гарата, за която аз говоря обаче, е ето този проект:
http://www.hercesa.bg/portal/lang__bg/t ... fault.aspx.
Проекта е на частна фирма, но все още нищо не е започнато. Та понеже въпреки, че ще се строи от частници все пак за построяването трябва да се направи синхронизация с БДЖ се чудех дали имате информация дали има движение по въпроса.
Гарата, за която аз говоря обаче, е ето този проект:
http://www.hercesa.bg/portal/lang__bg/t ... fault.aspx.
Проекта е на частна фирма, но все още нищо не е започнато. Та понеже въпреки, че ще се строи от частници все пак за построяването трябва да се направи синхронизация с БДЖ се чудех дали имате информация дали има движение по въпроса.

Да не е гара. Да върнат спирка "Овча купел" на пешеходния прелез от бул. Монтевидео за висшето у-ще и готово. Като за криза ще стане почти без пари. Екстри не са необходими, но ще трябва да се вземат мерки за циганите.
Да попитам знае ли някой за развитие по спирките в Карпузица (там има и подписка с искане на живущите за спирка) и във вилна зона Мала кория?
Да попитам знае ли някой за развитие по спирките в Карпузица (там има и подписка с искане на живущите за спирка) и във вилна зона Мала кория?
Влака щади природата - пътувайте с ВЛАК!!!
Върнете ни кушетите!
Върнете ни кушетите!

Това със спирката в махалата наистина не е най-добрата идея. Новото място предвидено в този проект е доста по-добре. Иначе за това кой ще пътува до централна гара наистина в момента не е безкрайно смислено, но като пуснат метрото до гарата, влака всъщност ще дава на жителите на овча купел бърза връзка с метрото (за около 10-тина мин). За спирка в Карпузица също звучи идейно. Като цяло съм на мнение, че до пускането на 2-рата линия на метрото трябва тази линия да се използва максимално за осигурявне на достъп на хората от по-крайните квартали до централна гара и метрото. Много ми е интересно дали гарата в Горна Баня се използва интензивно.
Информация
Модератори