Мнение от Labros »

Интересн феномен се наблюдава у нас в Абсурдистан: всеки реве, че влаковете били мръсни и неуютни, но никой не пази. Същите тия, дето вдигат олелия до небето, те като че ли най-много поразии правят.
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

Labros написа:Интересн феномен се наблюдава у нас в Абсурдистан: всеки реве, че влаковете били мръсни и неуютни, но никой не пази. Същите тия, дето вдигат олелия до небето, те като че ли най-много поразии правят.
2006 та пътувах от Сф до Каспичан през нощта, като се качвах спалния вагон беше чист и лъснат, и спалното бельо беше чисто и дори без бримки и дупки, след Плевен кенефа беше опикан, дори неизвестен пиклЮ си беше дренирал кнора право върху рулото с тоалетна хартия, друг селю си беше изнесъл миризливите обувки в коридора и го беше осмърдял целия..... Каквото и да си говорим кочината мирише заради прасетата в нея.........
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

КОлега 07, казаното от теб ясно очертава картинката в роден спален вагон. Миризливи обуща, пиклив народ, смрад, безхаберие от страна на пътниците, които си мислят, че като са си платили могат да осерат всичко във вагона и не на последно мястопиянски изпълнения. За всички тези неща си има лек и той се казва СОЛИДНА ГЛОБА. Да се предприемат мерки, при освобождаване на спалната кабина, шафнера да проверява състоянието и и да налага глоба при лоша хигиена или повреди. Например, качваш се във вагона, вземат ти 20 лева депозит и ако на сутринта си оставил кочина, 20 - те лева остават в ползу железницата за да се финансира почистването след теб. Това е варианта за оправия.
64.19

Мнение от Labros »

Или освен взимането на билета, да се записват поименно кой субект в коя кабина пътува. И ако след него (или тях) е свинщина, да може по-лесно да се открият.

Мнение от assen5 »

Toва с депозита ми харесва :)
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

Иска се малко но от вътре - аз си нося найлонов плик за обувките и мокри кърпи за краката за да не "създавам атмосфера", това че някой парапитек ще му бръкнат в джоба няма да го направи по малко миризлив за спътниците му. За тоалетната - на някои хора така ги кефи - лятото на 2007ма две вллюбени гълъбчета поне 2 пъти ходиха до кенефа (от които смърдеше въпреки отворените прозорци) да си консумират чувствата.......... :D :D :D
Администратор
Администратор

07 написа:Иска се малко но от вътре - аз си нося найлонов плик за обувките и мокри кърпи за краката за да не "създавам атмосфера", това че някой парапитек ще му бръкнат в джоба няма да го направи по малко миризлив за спътниците му. За тоалетната - на някои хора така ги кефи - лятото на 2007ма две вллюбени гълъбчета поне 2 пъти ходиха до кенефа (от които смърдеше въпреки отворените прозорци) да си консумират чувствата.......... :D :D :D
В спалните кабини има мивки с винаги течаща топла и студена вода. Има и сапунчета, влизаш, миеш си краката и лягаш. Не е трудно. Аз например, веднага след като влязох си изпрах чорапите със сапун, оставих ги да съхнат, измих си краката и на сутринта не смърдеше на крака. А преди мен някой беше овонял така жалкото парче мокет, че се наложи да го изхвърля за да не смърди. И шафнера каза, че иначе вагоне е дошъл предния ден от Виена. Разказа, как чужденците, пътуващи със спалния вагон също като се надуят с бира пикаели по мивките. Имало дори случай някакъв дебел и типично грозен за географските си ширини германец да се "измочи" на пода!
64.19
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

Е явно само в нашите вагони си показват свинщината, ако сторят същото във вагон на DB или OBB, едва ли ще стигнат по далеч от следващата спирка.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Поне в серии 71 и 76 не мирише така в коридора , понеже са още "нови" в обслужването на влакове.Иначе си спомням когато пътувах от София до Силистра през 2003 г . , че даваха т. нар. "личен пакет" - състоящ се от пластмасова чаша , кърпички 2 вида - мокри и сухи , както и отделна салфетка за почистване на обувки.
Аз си пазя личния пакет и му направих клипче преди малко.След няколко минути очаквайте да го видите.
Администратор
Администратор

07 написа:Е явно само в нашите вагони си показват свинщината, ако сторят същото във вагон на DB или OBB, едва ли ще стигнат по далеч от следващата спирка.
Като чуят "България", свързват това име със свободия и безнаказаност. От тук идва и проблема. Но ако някой по - серт шафнер ги набара, много вероятно е не само да слязат на първата спирка, но преди това да бъдат прилично "шлифовани" :lol: И така и трябва.

А що се касае до българите, ние сме си свине и си знаем свинщините. Забраняват пушенето, но ние пак пушим, забраняват пикането при престой на влака, но по закон български, точно когато влака е в гарата тоалетните са заети.
64.19

Мнение от Labros »

Оня ден в 8611 двама хубостници пушеха в нуждника като някакви десетокласници в гимназията. Беше им съставена глоба от по 20 кинта на калпак.
Администратор
Администратор

Labros написа:Оня ден в 8611 двама хубостници пушеха в нуждника като някакви десетокласници в гимназията. Беше им съставена глоба от по 20 кинта на калпак.
Така им се пада! Да ги глобяват, като не спазват най - елементарни разпоредби. За качване на крака по седалките също трябва да има глоби. Ревем от кофти тапицерия, но сами си я цапаме. Много се дразня като видя на някоя 74-ка от ревизия да качат мърляви торби или да си качат обущата върху синята тапицерийка.
64.19
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Проблеми много, решения и варианти има, но няма заинтересовани да ги намерят и приложат.
Когато съм ходил на екскурзия с класа си след като сме напуснали станцията и сме си натоварили багажа в автобуса чакаме да проверят всички стаи след нас да няма нещо счупено, откраднато и т.н. и тогава ни пускат да си ходим. Е и тук така трябва да се постъпи - 20-тина км преди крайната гара шафнерът обикаля и проверява всички кабини, а през това време всичко живо се изнася в коридора пред вратите и чака.
За стандартните пътнически вагони не се сещам за добра идея, но и аз като вас много се дразня от всякакви мърлячи и селяни. На първо време е редно на всички БВ и УБВ да се пуснат вагон-ресторанти и бистра и по този начин да се привлекат пътниците да се хранят там, а не да свинят останалите вагони. Аз когато пътувам много рядко съм заварвал чисти седалки - винаги трохи, прахоляк и какво ли още не. Отделно и когато се чистят вагоните трябва да се обръща повече внимание, а не само пода да се мине набързо с мокър парцал и да се отбие номера.
Администратор
Администратор

Nikss написа:Проблеми много, решения и варианти има, но няма заинтересовани да ги намерят и приложат.
Когато съм ходил на екскурзия с класа си след като сме напуснали станцията и сме си натоварили багажа в автобуса чакаме да проверят всички стаи след нас да няма нещо счупено, откраднато и т.н. и тогава ни пускат да си ходим. Е и тук така трябва да се постъпи - 20-тина км преди крайната гара шафнерът обикаля и проверява всички кабини, а през това време всичко живо се изнася в коридора пред вратите и чака.
За стандартните пътнически вагони не се сещам за добра идея, но и аз като вас много се дразня от всякакви мърлячи и селяни. На първо време е редно на всички БВ и УБВ да се пуснат вагон-ресторанти и бистра и по този начин да се привлекат пътниците да се хранят там, а не да свинят останалите вагони. Аз когато пътувам много рядко съм заварвал чисти седалки - винаги трохи, прахоляк и какво ли още не. Отделно и когато се чистят вагоните трябва да се обръща повече внимание, а не само пода да се мине набързо с мокър парцал и да се отбие номера.
20 км перди крайната гара е много. Проверката може да се прави 10 мин. преди пристигане в крайната гара :wink:
64.19
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

10 мин/20 км - все тая, зависи от скоростта. Казвам 20 км като скоростта я смятам да е около 100 km/h.
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии | Discussions here”

Информация