Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

А единия вагон даже го извадиха от състава с мотив - недостатъчна населеност на влаковете.Затова и до ден - днешен 4641 / 4640 пътуват с 4 седящи вагона , един от които първокласен.
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Много ми е интересно ако е имало второкласен с интериор и планировка, идентична на първокласния, аджаба тогаз каква е разликата между двете класи като изключим цената и населеността!?

На мен ми се вижда, че при такива обстоятелства или влака не трябва да има първа класа, или да се качи първокласен вагон с комфорт, подобаващ на цената, която пътниците заплащат за пътуване. Като стана дума за 4640/4641, сетих се и за други влакове, в чиито състави "първата" класа е по - зле от втора...
64.19
Обратна връзка:

Мнение от Saruman »

Първокласния 3Х3 а второкласния 4Х4
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

lok45111 написа:Много ми е интересно ако е имало второкласен с интериор и планировка, идентична на първокласния, аджаба тогаз каква е разликата между двете класи като изключим цената и населеността!?
...
Точно в композициите на 4647 / 40161 и 40164 / 4646 първокласният и един от второкласните са такива.Една снимка от второкласния вагон , а ето как изглеждаше първата класа.Смея да кажа , че втората класа беше с по - меки и удобни седалки.
Обратна връзка:

Мнение от Saruman »

Да така е но вчера бяха сини, а не червени, и на 4641 липсваше фургона.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Ааа , тези второкласни , за които говоря (на 4647 и 4646) са русенски , докато вагоните на 4641 / 4640 са пловдивски.А това , че едната композиция не вози фургон си има и своето обяснение:
На четни дати 4640, а на нечетни 4641 се движат без фургон поради липса на изправни такива.Но колети се возят, като първо,второ и трето купе на първия вагон са за служебно ползване.
Акредитиран фотограф
Акредитиран фотограф

Мнение от 44.123 »

Фургона се движи вече в определени дни, но не знам кой са те.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

VESO написа:А единия вагон даже го извадиха от състава с мотив - недостатъчна населеност на влаковете.Затова и до ден - днешен 4641 / 4640 пътуват с 4 седящи вагона , един от които първокласен.
Абe и те не знаят къде да го снесат, ама после викат, че нямало хора... ми орежете състава до 2 второкласни и хептен хората като видят ще избягат на автобусите... :evil: 6 вагона си беше идеалният състав - фургон, 4 второкласни и първокласен... каква е тая пародия - 3 второкласни, фургон да няма и първокласен?
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Nikss написа:...каква е тая пародия .... да няма и първокласен?
Първокласен има , става въпрос , че махнаха единия второкласен.Влакът преди бе Dlm+Bm+Bm+Am+Bm+Bm , а сега дори в определни дни , когато фургона го няма е Bm+Bm+Am+Bm.Точно с 4 вагона пристигнаха Марио и Виктор , когато ги чакахме на Ст.Загора онзи ден.
44.123 написа:Фургона се движи вече в определени дни, но не знам кой са те.
Значи то се гледа всеки ден - ако 4640 е с фургон , 4641 няма.На следващия ден е обратното.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

VESO написа:Първокласен има , става въпрос , че махнаха единия второкласен.Влактът преди бе Dlm+Bm+Bm+Am+Bm+Bm , а сега дори в определни дни , когато фургона го няма е Bm+Bm+Am+Bm.Точно с 4 вагона пристигнаха Марио и Виктор , когато ги чакахме на Ст.Загора онзи ден.
44.123 написа:Фургона се движи вече в определени дни, но не знам кой са те.
Значи то се гледа всеки ден - ако 4640 е с фургон , 4641 няма.На следващия ден е обратното.
Не си ме разбрал... имах в предвид, че първокласния го има, фургонът, че го няма... :wink:
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Ааа , ясно , извинявай , аз гледaх мнението ти
Nikss написа:...... каква е тая пародия - 3 второкласни, фургон, да няма и първокласен?
и тази запетая след фургона , ме остави с впечталение , че "да няма" се отнася за първокласния.
Има си първокласен и то какъв пускат понякога , да припаднеш.Понякога това и това са редовна гледка , но аз помня и такива случаи:
http://www.railfaneurope.net/pix/bg/car ... er_car.jpg
http://www.railfaneurope.net/pix/bg/car ... om_car.jpg
Определено при тях , с удоволстие бих си взел билет първа класа. :D
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Мнее, знам, че първокласни от бързи влакове много рядко махат, но по принцип го изброих така: 3 второкласни, фургон да няма и първокласен (че го има). Това имах в предвид, а явно запетаята съм я допуснал в бързината. :)
Обратна връзка:

Мнение от Saruman »

о за жалост човек не може да прогнозира какъв ще е първокласния вагон в състава :(
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Saruman написа:о за жалост човек не може да прогнозира какъв ще е първокласния вагон в състава :(
На 4640/4641 обикновено първокласния е серия 47. Не са лоши като планировка, но си е 47-ца с всички произвхождащи от това несгоди. Много рядко са пускали първокласен от композицията на 1601/1602, от 8605/8606 също съм виждал първокласен вагон. Като цяло обаче, влакът винаги има първа класа.

Много често обаче, ако имаш време е редно да прегледаш другите вагони в състава - не винаги има смисъл от първата класа. Има достатъчно спретнати 47-ци, които по нищо не отстъпват на цитирания първокласен. Русенските са пример за това.
64.19
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

От този клип на 4641 , който съм правил на Ст.Загора се вижда първокласна 40-ка , а два от второкласните вагони са 50-ки.Можеш да случиш както на тази , така и на тази тапицерия.
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии | Discussions here”

Информация