1

2

Благодаря!
Няма голям смисъл - идва влака и веднага тръгва обратно.... Защо трябва да идва да стои а да се връща друг - това означава един състав и една бригада повечеelektrovoz46 написа:Не се изразих правилно примерно да има там влак за София който чака друг влак от София и да се срешнат двата влака на гара Банкя това имах предвид ако ме разбра..07 написа:Какви срещи там - това е крайна гара......
Не аз просто дадох някакъв такъв примерно втория влак дето идва седи там час,два а този който се връща в София хваща друга дестинация и т.н нямах предвид точно миналия пример който дадох!А имало ли е някакви товарни превози там?Преди знам че до там са пращали "Ганц" с по 2,3 пътнически вагона и е спирало само на Волуяк...07 написа:Няма голям смисъл - идва влака и веднага тръгва обратно.... Защо трябва да идва да стои а да се връща друг - това означава един състав и една бригада повечеelektrovoz46 написа:Не се изразих правилно примерно да има там влак за София който чака друг влак от София и да се срешнат двата влака на гара Банкя това имах предвид ако ме разбра..07 написа:Какви срещи там - това е крайна гара......
Спорен мен пък най-вече от спирките се пълни влака,но незнам това е мое мнение,иначе аз съм чувал че преди са пускали 51 серия май беше ако не бъркам с композиция от 2-3 вагона.Иначе си прав за примера който дадох,но имах в предвид нещо такова..Няма значение!bdz46 написа:Е какъв е смисъла влака да стои час-два и друг влак да обикаля през това време вместо него. Безсмислено е.
По времето на тактовите графици е имало по два ДМВ/ЕМВ, които са циркулирали цял ден и са се срещали на Волуяк. Влаковете са били през 30 мин.
До преди няколко години имаше рано сутрин един влак Сф - Бн, който спираше само на Волуяк, не за друго, а толкова рано спирането по спирките е неоправдано.
Имаше товарни превози. Спомням си че имаше един чифт смесени влакове Сф-Бн, даже съм и пътувал с такъв. По-късно ги отмениха и назначиха чифт МВ Ву-Бн, които обслужваха и клоновете в Божурище. 4-ти коловоз на Бн е рампен и там са извършваше товаро-разтоварната дейност. 1-ви си беше както и сега перонен за пътнишките влакове, а 2-ри и 3-ти маневрени. Пътнишки влакове рядко са са срещали на гарата, но пътнишки с товарен често.elektrovoz46 написа:Искам да попитам нещо относно тази гара..
1Някога имало ли е по активно движение там,имало ли е срещи на влакове и т.н. ?
2Гледам че на последния коловоз има нещо като рампа поне на мен на това ми прилича та имало ли е и някакви товарни превози по 13та жп линия?
Благодаря!
Този в 7:42 (13206 ако не се лъжа) вече е изместен 20мин по-рано и тръва в 7:12VESO написа:Вече и гара Банкя си има собствена фотогалерия в Европейския ж.п. сървър. Тя се намира тук.
Решението е пускане на повече влакове от София. Докато преди години бяха на всеки час , сега от 7:32 , влак има чак в 12:10 , а след това в 16:42.Тези големи интервали ми се виждат неоправдани.
pavel написа:Едно време жителите на софийското село Обеля ходеха на работа и на училище с електричките от Банкя (на всеки половин час) и с влаковете от Калотина, Станянци, Бели брег (на всеки час - час и половина). Отделно имаше поне 5-6 пътнически влака дневно от Перник, Кюстендил и Кулата, които също спираха. Билетчето беше 6 стотинки. Алтернативата беше автобус 51, който едно, че беше нарядко, второ, че почти всеки курс го хващаше бариерата на прелеза и трето пътуването с него до центъра беше девет дена път с камили. Сега положението е коренно различно - всички пътуват с метрото, в.т.ч. и пътниците от Банкя, които автобусът ги оставя директно на метростанцията. Единственият начин да се докарат повече пътници за влака е последният да прави връзка с метрото - има изградена метростанция точно под линията, но нито общината я довършва, нито от НКЖИ са си размърдали гъза да изградят спирка там. Като построят втори метродиаметър този проблем ще отпадне.