Мнение от DarkLok »

тогава през 2011 -2012 ще останем без локомотиви срока на въвеждане на Стеиджа е две години през това време или трябва да взмем някакви мерки или да кажем довиждане на дизловите локомотиви от парка на БДЖ

Мнение от Labros »

Ще се модернизират няколко бройки, колкото да се замажат очите на Комисията по Екология на ЕС и толкова. Като дойдат на инспекция, именно тия машини ще бъдат показани. Ний поне сме царе на тия неща- замазване на очи и имитиране на дейност.
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Според мен проблема не ев бройката, а в техническите условия и изпълнителя. Европейския съюз днес обяви, че отпуска над 40 млн. Евро за модернизация на БДЖ, които щели да отидат за вагони и локомотиви. Това означава, че предвидените преди време модернизации на ДЛ 06 и 07 ще стартират.

За 06-та серия се спрягаше и ремоторизация дори.
64.19

Мнение от DarkLok »

това е някакъв що годе радостен факт :roll: а дано стартира по скоро
само да не е отново нещо свързано с кочинар

Мнение от rexkos »

Това означава, че предвидените преди време модернизации на ДЛ 06 и 07 ще стартират.
Ако ни се усмихне късметът, защо да нямаме нещо такова:
http://www.railwaymodeling.com/gallery/ ... 0588-3.JPG

Дай Боже!

Мнение от DarkLok »

даи боже 30 максими и 30 тауруса или тракса :lol:

Мнение от Labros »

Парите хубаво ще се отпуснат целево. Но нещо силно се съмнявам дали ще отидат където трябва... Сега ужким ще се следи стриктно къде и как са оползотворени евро кинтите, ама ще се разпореждат българи с тях... Скептично съм настроен за модернизация на 06 и 07. Най-вероятно ще стане така- всички кинти за локомотиви ще напълнят джобовете на хърватските търгашо-обирджии. Щото като надушат парата току виж започнали и модернизация на дизелови локомотиви да правят. Хърватската разпищолила се банда зулумаджии се е срастнала с администрацията на БДЖ. Накрая всички администратори ще са доволни... Джобовете пълни с евро...

Мнение от Labros »

rexkos написа:Ако ни се усмихне късметът, защо да нямаме нещо такова:
http://www.railwaymodeling.com/gallery/ ... 0588-3.JPG
Дай Боже!
Колкото и да е хубава тая мисъл, няма да стане. Пригответе се за модификации на ДЛ 06 по хърватски вариант. Гаранция-Франция. Тия мискини сега (ако не са и почнали...) ще наченат да чертаят планове как да изсмучат Евро-кинтите отпуснати за модернизация.
Администратор
Администратор

На мен ми се струва, че няма да стане номера с източването, защото "бият през пръстите вече". Но докато видим модернизирана 06 много ще почакаме. Но ако такава модернизация започне, нищо чудно Европа да ни застави да извършим тази моденизация в определена фирма, посочена от нея.
64.19
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Кой кого бие през пръстите? Тези биещите също ще си източват с пълна сила.
Координатор УС
Аватар
Координатор УС

Мнение от stankos »

Не знам Кой ? Кого ? Но този който плаща - Той поръчва музиката !!!
Администратор
Администратор

Ако се стигне до модернизация на ДЛ 06 рано или късно, то със сигурност техническите условия ще трябва да се съгласуват с Европейските норми за екология и безопасност, тоест, няма да можем да въртим далавери.

Въпросът е дали няма просто машините да се спрат, нарежат и от някъде да се доставят други дизелови локомотиви, които да ги заместят, вместо да се хвърлят пари и усилия за модернизация.
64.19

Мнение от Labros »

А, съществува и тоя вариант. Особено като знаем как стават поръчките и доставките у нас... Обезателно няко(и)й ще се нагушат.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Вариантите наистина са 2, въпросът е кое ще предценят, че им е по-изгодно... струва ми се, че ще предпочетат модернизация в Кончарски стил :D и пак ще има претупване на работата, но поне ще се стегнат и ще се поудължи експлоатационният живот на машинките, аз поне съм убеден, че още към 10 г. могат да изкарат стига модернизацията да се извърши качествено и да не киснат постоянно случайни ремонти. 8) Процедурата с поръчката и доставката на нови дизели ще се окаже тромава, а при тая криза за локомотиви ще настане хептен мазало, тъй, че от тази гледна точка, пък и от друга според мен ако ще се прави нещо ще е модернизация... има още малко ресурс, макар, че се спомена, че още 1996 г. се говорело, че ще ги бракуват, но работа има и е редно ресурса да се използва максимално тъй, че дано скоро стигнат до този звезден миг.
Администратор
Администратор

Днес 06 128 успешно излезе от ТП. Бяха извършени ремонтите съгласно плана, замениха се манометрите за ГВР/ГВП и СЦ поради изтичане на ревизионния срок. Тази машина е и втората по ред 06-ца на депо София, която откри сезона на зареждане със с2н5он 8) против замръзване на ВИ.

На 15-ти този месец, със спирт е заредена и 06 042, която днес чакаше в резерв в депо София.
64.19
Публикувай отговор

Обратно към “Магистрални дизелови локомотиви | Main line diesel locomotives”

Информация