Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Ми да - дефилето затова е толкова зле. Ужасните спални вагони изправят всички криви.
Мислете малко преди да пишете такива глупости.
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

46 242 написа:БДЖ има нужда от нормални вагони, за пътуване в светлата част на деня, не спални дараци. Тоз толуп ще мине два пъти в Дефилето и ще преебе маса криви..
Едва ли вагона с осно натоварване на ос под 15 тона ще нанесе повече поражения от локомотив с 21,5 тона на ос...
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Не вагоните съсипват дефилето. Жулиен май е имал впредвид вписването в криви на по-дългите вагони, но и там изказванията са леко несериозни. А и както казах - спалните вагони са си със стандартната за Y вагон дължина - 24 500 мм.Ще разпитам по НИИТ да разкажат нещо по-подробно за вписването на 75-70, но това ще е като почнат пробите на вагона.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Щом е 24,5 м , проблеми не би трябвало да има. По-проблемни са 26 и 27 метровите. :?
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!
Администратор
Администратор

27 метрови вагони нямаме - имаме 26 400 мм вагони - това са 50-ките, 97-ците и бистрата, както и бюфета серия 55. Спалните са по 24 500 мм.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Вагоните са с талиги.
Ако ще и 100-метрови да са, вписването е еднакво и зависи само от талигата.
За пътя няма особено значние дали ще минат 2 вагона на ден с кофти вписващи се талиги.
Обратна връзка:

Мнение от rumensoft »

Знаете ли как изглеждат вагоните от двете страни? Смисъл, дали са еднакви, понеже гледам че има два модела, но не знам от другата страна как са.
Това е WLABm, същия ли е от другата страна?
Изображение
Това е WLABmz, същия ли е от другата страна?
Изображение
Администратор
Администратор

Еднакви са.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Виж си първата снимка.Първият вагон от другата страна изглежда като втория и обратно. :D
Обратна връзка:

Мнение от rumensoft »

Да така е, но мисля че е на различно място снимано, така ги намерих и затова помислих че са различни от двете страни :) Благодаря за инфото :)

Мнение от 43.309 »

Страната с малко прозорци е коридора, многото прозорци са откъм купетата.
Обратна връзка:

Мнение от micobg »

Ще пътувам от София за Бургас с нощния влак 8627. Какво е по-добре да си избера - спален вагон или купе? Запазени ли са местата? Има ли разлика в цените (с отстъпка съм)?
Администратор
Администратор

micobg написа:Ще пътувам от София за Бургас с нощния влак 8627. Какво е по-добре да си избера - спален вагон или купе? Запазени ли са местата? Има ли разлика в цените (с отстъпка съм)?
Спалният вагон естествено е по-доброто решение. Съветвам те да избереш тарифа с преференция - за отиване и връщане. Спален вагон се плаща - 8 лв/човек. Т.е. билета + 8 лв за всеки един пътник.
Обратна връзка:

Мнение от micobg »

lok45111 написа:
micobg написа:Ще пътувам от София за Бургас с нощния влак 8627. Какво е по-добре да си избера - спален вагон или купе? Запазени ли са местата? Има ли разлика в цените (с отстъпка съм)?
Спалният вагон естествено е по-доброто решение. Съветвам те да избереш тарифа с преференция - за отиване и връщане. Спален вагон се плаща - 8 лв/човек. Т.е. билета + 8 лв за всеки един пътник.
Няма да се връщам с нощния, а и билетите за отиване и връщане ми излизат по-скъпо от два с по 50% отстъпка. :D
Май ще се настаня в някое купе. А дали дават места като в Чайка и Уикенд, например? И дали по това време на годината ще има много хора за нощния влак?
Администратор
Администратор

Нощния силно не ти го препоръчвам като вариант за пътуване в седящите вагони.

Спалния вагон предлага достатъчно удобства за пълноценна почивка, а в състава на влака мисля, че има и кушет - той предлага спане срещу 4 лв/пътник.
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии | Discussions here”

Информация