Администратор
Администратор
Re: Sof-Bbu

Мнение от Mario Evstatiev »

Mmm написа:Едва ли е мястото да ви питам , но ще пътувам от София до Букурещ в понеделник (17:01). Имам притеснение , защото е нощен влак и тръгва в 20:40 и стига 6:30 , а съм момиче и съм сама.Като си закупих билета ми казаха , че има един седящ вагон и аз реших да съм в него.До сега съм пътувала само със самолети , а на влак съм се качвала сигурно като дете за последно преди 15-20 години.Не знам дали е безопасно и дали някой има идея колко е пълен вагона (382).Благодаря много за отделеното внимание!

VESO: Мнението е редактирано на кирилица от мен.
Съвет от мен: Вземи си спален вагон - там няма изпълнения, освен някой да запали цигара и да ти замирише на цигари. Но поне пътуваш спокойно.

Мнение от lubo_katastrofata »

За съжаление от няколко месеца няма спален вагон за Букурещ, само седящият остана.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Има , има.Руските сандъци също могат да се използват до Букурещ. :lol:
Администратор
Администратор

VESO написа:По информация , подадена ми на Л.С. от един форумец , научих , че във "ВРЗ 99" се намира интересен спален вагон...
Вагонът е един от чаканите 18 спални вагона, за които се тръбеше, че са платени, но ги няма. Обаче нещата се оказали другояче. Вагоните са били в Унгария, където им е правена някаква ревизия, както и нова боя. След това са чакали на склад да се оправят формалностите. Водят се серия 75-70, климатизирани са, спирачката е ORELIKON с функционен вентил, имащ само бърз(R) режим. Максималната допустима скорост е 160 км/час. Интересното разположение на прозорците идва от факта, че спалните кабини са на две нива. В момента, вагона чака да дойдат от БДЖ да си го приемат. След това го чака задължителна ревизия, свързана с въвеждането в експлатация по мрежата на БДЖ.

Ето снимки:
Изображение
Изображение

Мнение от plastikat »

Благодаря ти Марио,че си направи труда и отиде да го проучиш и заснемеш. :thumbright:
Най-обичам боба ,леба и да ................ се возя във влак :)
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Спалните от 1-ва доставка ми харесват повече (поне външно). Тези изглеждат като кокошарници. :evil:
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Интересно , аз когато отидох , вагонът беше в друго положение на съвсем различно място.Марио , браво , за теб ли го местиха? :D

Мнение от plastikat »

И аз като го видях беше под навеса,където и Весо го е снимал .Някой успя ли да разбере техническите му характеристики и най-вече годината на производство.Гаранция давам,че е на повече от 30 години тая "щайга' .
Най-обичам боба ,леба и да ................ се возя във влак :)
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Рамата може и да е на 50 години. Останалото е на доста по-малко.

Мнение от dobo »

То, ако е на 30 год. пак късмет.Ама да видм.

Мнение от turboto »

VESO написа:Интересно , аз когато отидох , вагонът беше в друго положение на съвсем различно място.Марио , браво , за теб ли го местиха? :D
Още по интересно беше по-късно... вагона вече го нямаше (поне отвън)
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

plastikat написа:И аз като го видях беше под навеса,където и Весо го е снимал .Някой успя ли да разбере техническите му характеристики и най-вече годината на производство.Гаранция давам,че е на повече от 30 години тая "щайга' .
Така като гледам, бих казал, че е произведен не по-късно от 1966 г. :D :lol: Кого се опитват да излъжат, че са на по 15-20 години, не знам, но при нас номерът не минава. :wink:
Администратор
Администратор

Умнико, вагона е модернизиран и надали е произведен 1966 г. Аз повече си мисля, че е вариант на Y вагон в периода 1980 - 1985 г, такива и в Гърция търкалят. Климатизиран е и вътре си личеше, че е доста луксозен.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

---

Мнение от Иван_Вълков »

А какво му е буквеното означение , освен посочения номер.
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии | Discussions here”

Информация