Съвет от мен: Вземи си спален вагон - там няма изпълнения, освен някой да запали цигара и да ти замирише на цигари. Но поне пътуваш спокойно.Mmm написа:Едва ли е мястото да ви питам , но ще пътувам от София до Букурещ в понеделник (17:01). Имам притеснение , защото е нощен влак и тръгва в 20:40 и стига 6:30 , а съм момиче и съм сама.Като си закупих билета ми казаха , че има един седящ вагон и аз реших да съм в него.До сега съм пътувала само със самолети , а на влак съм се качвала сигурно като дете за последно преди 15-20 години.Не знам дали е безопасно и дали някой има идея колко е пълен вагона (382).Благодаря много за отделеното внимание!
VESO: Мнението е редактирано на кирилица от мен.

Администратор

Администратор
Вагонът е един от чаканите 18 спални вагона, за които се тръбеше, че са платени, но ги няма. Обаче нещата се оказали другояче. Вагоните са били в Унгария, където им е правена някаква ревизия, както и нова боя. След това са чакали на склад да се оправят формалностите. Водят се серия 75-70, климатизирани са, спирачката е ORELIKON с функционен вентил, имащ само бърз(R) режим. Максималната допустима скорост е 160 км/час. Интересното разположение на прозорците идва от факта, че спалните кабини са на две нива. В момента, вагона чака да дойдат от БДЖ да си го приемат. След това го чака задължителна ревизия, свързана с въвеждането в експлатация по мрежата на БДЖ.VESO написа:По информация , подадена ми на Л.С. от един форумец , научих , че във "ВРЗ 99" се намира интересен спален вагон...
Ето снимки:

Така като гледам, бих казал, че е произведен не по-късно от 1966 г.plastikat написа:И аз като го видях беше под навеса,където и Весо го е снимал .Някой успя ли да разбере техническите му характеристики и най-вече годината на производство.Гаранция давам,че е на повече от 30 години тая "щайга' .

Всички истински мъже бачкат в БДЖ!

Администратор

---
Последно промяна от Nikss на Чет Яну 20, 2011 8:26 pm, променено общо 9 пъти.
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!

Информация
Модератори