Интересува ме информация относно как работи колелото , как се изработва , какви дефекти възникват и т.н.

Благодаря предварително за всяка оказана помощ.!
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Серия 53? :shock: :roll:
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

ТГМ-3А мисля, че бяха те. Еднопоточна хидропредавателна кутия с един съединител и два трансформатора.

Ето я:
Изображение
64.19

Мнение от ghullpack »

Благодаря ;) но по принцип ми трябва малко по специфично за самото турбинно колело...
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Кое от турбинните колела? На хидро-съединител или трансформатор? По принцип турбинните колела се изработват по метода на центробежното леене от алуминий или чугун. Алуминиевите турбинни колела са по-неустойчиви на резки температурни промени, по-чувствителни са към резки натоварвания, в процеса на работа, крайщата на лопатките им се заоблят от създалото се триене в хидроапарата, пукат се и като цяло са проблемни. Чугунените са по-устойчиви, но и по-тежки, което води до по-нисък КПД на хидроапарата, за който са предвидени. За това, за всеки отделен случай(вид служба, за която се произвежда локомотива, прогнозни натоварвания и др.) се избира един от двата варианта.
64.19

Мнение от ghullpack »

http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be ... 42012232g/

Това е въпросния чертеж.Той е на чужд език но забелязах ,че е записано ситно на български - турбинно колело 55-00

Мнение от disell »

Сега последно за кой локомотив търсиш за 53 или 55 серия , ако е втория в което и депо да отидеш където работят в технологичния отдел би трябвало да намериш каквото те интересува до най-малка подробност.
Иначе на снимката е колелото от 55 серия ( румънските локомотиви ).

Мнение от ghullpack »

благодаря

Мнение от ghullpack »

Здравейте отново ;)
Аз бях в депо София и там ми казаха че това http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be ... 42012232g/
е турбинно колело на водна помпа ( серия 55 )
Изработва се чрез сложна отливка чугун , няма възможен ремонт , получава натоварвания само от водата , възможни повреди се получават при триене и разхлабване , също и при замръзване ( след което следва счупване ).
Обръщам се към вас ако е възможно да получа по подробна информация за тези неща (характеристика на турбинното колело , условия на работа , натоварвания , повреди , и малко по задълбочено в технологията за производство на турбинното колело ).
благодаря предварително за помоща ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Маневрени дизелови локомотиви | Shunting diesel locomotives”

Информация