Зам. Администратор
Обратна връзка:
Аватар
Зам. Администратор
Здрасти

Мнение от bdz_bg »

Албума на Деянов последния го имам сканиран. Кажи си пощата за да ти го пратя. :) Може даже да не го намериш в обикновен вариант на хартия.
Пътувай с влак - спаси природата !

Мнение от semafor4o »

Аз този последният албум от 2008 г. с жълтите корици си го имам.Мен ме интересува тази книга “Локомотивното стопанство на БДЖ 1947-1990”. Ако може някой да ми даде инфо за нея дали мога да я купя от някой или дали мога да я намеря в някоя библиотека.Иначе благодаря все пак,че се отзова и ми предложи помощта си :)
efo

Мнение от efo »

Преди нова година ходихме да търсим с колегата Shotik някаква литература за локомотивите в България в двете книжарници на ВТУ,но така и не открихме нито една книга.А ако намеря бих си купил всички книги на Димитър Деянов.Независимо цената и начина на закупуване.Дайте ми съвет или предлoжение.Мога да направя и бартер.Имам антични списания Железопътен транспорт от преди половин век.

Мнение от semafor4o »

Ами и аз питам за книгите на Деянов,колега,но явно ги няма :? Дали в някоя столична библиотека нямат поне едно издание?

Мнение от disell »

В депо София би тр. да имат поне в технологичен отдел , виждал съм ги във Варна пак в технологичен отдел .

Мнение от pach »

Книгите на инж.Деянов прин;ипно са изчерпани още с отпечатването им.

Но все пак може и да има още бройки,
както и на по-старите им издания, а и още доста интересни книги
единствено в специалната книжарница , за която се влиза през двора
на адрес - София, ул.Иван Вазов №3, всички знаете кое е това така
че питате охраната как да стигнете о книжарницата, че е малко
увъртолено. Успех!!!
напуснал Сдружение "Клуб Железопътен Моделизъм - България"
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Благодаря за инфото! :)
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!
efo

Мнение от efo »

Ето това не мога да си го обясня.Дадена книга се търси от много хора,но не може да се намери никъде в книжарниците.Що за бизнесмени са това издателите.Аз живея в Испания от много години и в почти всяка книжарница намирам книги за локомотивите по света.И то отпечатани в невероятен формат и с високо качество на снимковия материал.Има информация дори за българските железници която я няма в нито една книга или списание в България.А книгите на Димитър Деянов са толкова ценни и да не могат да се намерят никъде.Това е срам.Нима още ще се занимаваме с апокрифна книжнина.Нали говорим за пазарна икономика.

Мнение от pach »

Всички знаем, че у нас за да се издаде книга от подобен тип, трябва да си намериш спонсори които да платят,
да я отпечатат в приличен тираж, да я разспространят (включително и в други страни) и цената и да е "приемлива" както за нашите така
и за чуждите джобове...и още цял куп фактори които дори си нямаме и понятие...
Е, кой ще се заеме у нас с това дело????

Спомням си, че когато последната книга на Деянови се пусна, свърши за около два месеца, при условие че достигна 42,00 лв.
В тиража влизат и бройките купени от "ведомствата" подарени на които трябва,
дори доста май са заминали по поръчка в чужбина
(Деянови са известни и в немскоговорящите страни и са търсени от специалистите) и още цял куп други направления.

Доколкото си спомням май тиража беше 500 броя, предварително платен изцяло за отпечатването на книгата.

Не виждам кой в България (нима някой ще купи такава специализирана книга) ще се наеме с горе повдигнатите въпроси,
при условие че още с отпечатването далия парите вече е на загуба.

Единствено остава удовлетворението му, че е спомогнал този труд да види бял свят.

Практически имам и четирите албума (1 и 2 том 1971г, 1999г. и 2008г.) и мога смело да твърдя, че книгите взаимно се допълват
и като сложим "изчистването" на фактите от фактора време и намерени допълнителни доказатествени материали, ги правят
уникални...но за съжаление поради ограничение (не само на тиража) в обема на книжното тяло, факти написани един път, рядко се
повтарят в някое от следващото издание.
Практически четирите албума и двете книги (малък формат) са
прекрасно съчетани включително и с чертежите и таблиците.
Мислите ли че Деянови не им се иска всичко това да го видят събрано на едно място???
Само че това е доста скъпо "удовоствие" и не би се намерил човек
който би го направил...особено ако няма и печалба!!!
За съжаление това е мрачната действителност у нас...
В Испания, както и в останалите "бели" страни просто са на
светлинни години пред нас и съмнявам се, че някога въобще ще можем да ги догоним в това отношение (книгите).

Трябва да съхраним и развием (тук локфорума има определена роля) това наследство, с надеждата че все някой ден и ние ще можем
(или нашите богати деца) да си позволим такива издания, дори преведени на основните езици!!!

А дотогава, на нас ни остава само труда и удовлетворението че правим каквото трябва!
напуснал Сдружение "Клуб Железопътен Моделизъм - България"

Мнение от ivanov3736 »

Публикувай отговор

Обратно към “Да си поговорим за железници | Let's talk about railways”

Информация