Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Железницата на Косово Hekurudhat e Kosovës (повече за държавата тук ) е най - младата ж.п. администрация в Европа.Наследила е дизелови локомотиви серия 661 на ZS , имат NOHAB-и (изглеждат така ) , разполагат и с тези машини , а тази серия дизели е заснета на изложението Inno trans в Берлин.Като се говори за маневрени локомотиви , трябва да се спомене името на "Експрес сервиз".Тяхната машинка е заснета на 24-ти август 2009 г. на някоя от косовските гари.
Както NOHAB , така и дизеловите мотриси са доставени от Швеция , електровози и ЕМВ не видях в Интернет , предполагам нямат електрифицирани линии.Колкото до вагоните , намерих това.Видените от мен "Bpz"-та в Септември са същите и са доставени от Австрия.Феновете на парната тяга могат да погледнат тук.
Официален сайт на компанията НК е този.
...А пък само за транзит Боже, то сигурно и военен ескорт на НАТО трябва да има
Изображение
:lol: :lol: :lol:

Мнение от kikiface »

Доколкото знам имат само 4 влака. 1 пътник и 1 бърз от Прищина до границата с Македония и 1 пътник и 1 бърз за границата със Сърбия. Имат и международния от Македония за България където много Весо много обича да го следи. Преди имало вагони от Гърция но след като спряха останаха само македонските. Понякога пускат и сръбски вагони по международния но рядко.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

kikiface написа:.....Имат и международния от Македония за България където много Весо много обича да го следи.....
:shock: :roll: :shock: Този влак дори не съм го виждал през живота си , камо ли да го следя.Учудваш ме.A и реално погледнато такъв влак (от Македония за България) не съществува.Все още тунелът при Гюешево не е завършен към Македония , за да имаме влакове с тази страна.

Разписанието на железницата в Косово , може да се види от сайта им на това място.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Тези дни попаднах на снимки от косовската гара Lypjan (намираща се на линията Prishtinë - Shkup).На една от фотографиите ме озадачи осигурителната инсталация.Според вас какъв тип е и има ли аналог у нас? Струва ми се , че съм виждал и тук такива.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Някакво МРЦ.
Публикувай отговор

Обратно към “Чуждите железници | Foreign railway administrations”

Информация