Мнение от mitkodiablo »

на 4 км мисля че беше

Мнение от semafor4o »

Някой да има случайно снимки на гарата в Ботунец? Интересно ми е използва ли се още,има ли влакове,които да спират там след като затвориха Кремиковци? Изобщо каквато и да е информация за тази гара.Интересно ми е дали е била само за обслужване на пътници или през нея са минавали и товари,как се е развивала с времето? Последно си спомням,че май в Railfaneurope или галерията на Railwaymodeling гледах някакви снимки и там гарата изглеждаше все едно е от някоя игра като Stalker - изпоразбита,буренясала и изоставена :( Някой да знае галерията на моделинга защо не я зарежда? :oops:
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Единственените снимки на Ботунец , които съм виждал са тези:
http://www.railfaneurope.net/pix/bg/sta ... IM3441.jpg
http://www.railfaneurope.net/pix/bg/sta ... IM3442.jpg

Скоро не съм имал път оттам , за да видя как изглежда.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Ботунец сега е спирка и на нея спират пътническите влакове.

Мнение от semafor4o »

Дааа точно за тези снимки говорех.Жалко в какво се е превърнала тази гара,защото като гледам приемното здание хич не е малко като размери.Интересно дали има пътници които да слизат в тази полуджунгла,вечер сигурно е страшно там :? А преди да бъде превърната в спирка имала ли е голямо коловозно развитие или е била срванително малка гара с 4-5 коловоза? Имало ли е някакви товарни влакове оттам? :roll:
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Гарата е строена да обслужва пътнически влакове за работещите в МК Кремиковци. Превърната е в спирка преди много години, а сега се ползва от жителите на кв Ботунец.

Товарните влакове се обработваха на гара Обединена, а и някои пътнически минаваха от там.

Мнение от semafor4o »

Ахам тоест гарата е била пътническа.ОК благодаря за информацията.Сега ще я погледна в Wikimapia :)

Мнение от gogodif »

Ботунец никога не е била гара.Проектирана е да бъде гара,но както и Горна Малина и много други не стана гара и никога няма да бъде.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Ако се загледате на тази снимка , ще забележете нещо любопитно - имало е 2 чешми , при това на сравнително кратко разстояние една от друга.Малко гари тогава са били проектирани по този начин.По въпроса дали е гара или спирка , където е големият храст с виждащата се над него част от конт. мрежа не е ли първи коловоз? А снимката е правена от влак , намиращ се на 2-ри. Тодоре , ти как помниш Ботунец - с колко коловоза е била?
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Аз не мога да помня такова нещо, но вероятно са били 3.
То и на Горна малина имаше коловози като за пълноценна гара.
Публикувай отговор

Обратно към “Инфраструктура | Railway Infrastructure”

Информация