В този раздел ще се помества информация за различните организирани от форум "Локомотиви" мероприятия, както и за събития, свързани с проекти, пътувания и други с участници на форума.
Здравейте! Аз съм от Плевен и организирам пътуване до Горна Оряховица, надявам се да се съберат хора за да се видим и да поснимаме в района на гарата. Засега сме се събрали само 2-ма човека (аз и съфорумника Сименс Дезиро) затова искаме още хора. Планирам датата на пътуването да е около 3-4 януари. Ако искате може да ме намерите в скайп martin.kostov96
Може ли да изместим датата например на 8-9, понеже на 3-4 не ми е удобно, а след 7-ми ще съм в Плевен. Аз познавам много добре Горна Оряховица, може и да се разходим из града.
Града изобщо не е далеч, просто е отгоре на хълма (квартал Пролет) и се обикаля малко, но е едно много красиво място през зимата. За мен именно Горна Оряховица ми е в представата за зимна градска картина. През ранното лято е много красиво от "камъка" да се наблюдава панорамата, вижда се целия град чак до Захарните заводи и към Честово.
Разходете се и до В. Търново.Влак , маршрутка , каквото ви е удобно.Гледките там си заслужават много повече.
Между другото със Сашо сме планирали едно пътуване , но времето трябва да се позатопли.От София хващаме Златните 2611 до Горна.Слизаме и отиваме на маршрутката до Елена (тръгва към 11:15).После се връщаме обратно и на Горна сме в 14:15. З прибиране има 2 варианта - за мен 40103 - 8614 , а за Сашо 2612 - 10134.
Ще разгледаме останките от някогашната гара Елена , само където ще трябва да се ходи доста , тъй като гарата не е в града.