Ами габровецът може с 4640/4612 до Русе, 4627/2626 до София.
Накрая пак 4627/2626 до Червен бряг и оттам за Габрово 20131/2655/4641.
Накрая пак 4627/2626 до Червен бряг и оттам за Габрово 20131/2655/4641.
Един вагон, ама пълен! (4627)

Мноу пари за безсмислено лашкане, аз вече мисля че е по добре, евтино и интересно в Румъния. 

Саше, аз предложих И до Благоевград, защото не съм ходил там и да няма само едно лашкане продължително ами и малко да разпуснем и да се разходим. Така или инак е далечко и ми е интересно да се разходя. Инак и аз си мисля за Бобов дол, но предпочитам разходка из Благоевград. Дезирото ще го преживеем, нали в другата посока ше е композиция. Плюс това в 5628 ще сме по тъмно тъй че не виждам чак толкова голям проблем 
Скъпо е София Варна разстояние е като у нас двупосочен билет без никакви намаления и това само в едната посока 

Точно пък евтино хич не е ама айдеSaruman написа:Мноу пари за безсмислено лашкане, аз вече мисля че е по добре, евтино и интересно в Румъния.

О, Велики Глъм, върни влаковете от единия център на Вселената до другия, че малките глъмчета да млъкнат, че ми надуват главата
(Русе-Димитровград 4647)
(Русе-Димитровград 4647)

Има автобусен транспорт. Но колко е редовен , ще проверим.Малко след пристигането на нощния влак от София , се минава гарата и от спирката в градината (срещу бензиностанция OMV) се хваща автобус 222 (номерът е нещо като юбилеен) , който минава през най - голямото село в България - Айдемир , разклона за с. Иширково (там се намира летището на Силистра) и отива в Сребърна.На обратно помня , че съм чакал близо 4 часа да дойде рейса , но обедния 91103 спокойно можем да го хванем.Petko Ivanov написа:Бяхме със сина ми през септември на Сребърна. Не видяхме нито автобуси, нито спирки за такива. Служителите на резервата препоръчват пролетта за посещения, тъй като тогава се завръщат прелетните птици. Със сигурност преди Нова година няма да видите нито една птица в и около езерото, а само ще се настудувате яко.Vancho написа: По въпроса за Сребърна открих следното :
Биосферният резерват “Сребърна” се намира на 16 км западно от Силистра, край едноименното село. Обхваща езерото Сребърна и част от оградните склонове на дунавския бряг, заемайки площ от 600 ха. Като природно наследство със световно значение, резерватът “Сребърна” е под егидата на ЮНЕСКО. Има редовен автобусен транспорт от града.
В Румъния няма да е никак евтино.След като не разполагаме със съответните карти за намаление при цени на билетите по - високи от нашите , ще ни излезе от солено по - солено.Освен това времето там е коренно различно от нашето - не забравяйте географското положение на северната ни съседка - ако у нас температурите по това време на годината са -8 , -9 градуса , там ще са -11 , -13.

Весо правили сме лудостта да пътуваме при -20 градуса и сме живи след това.
На по - миналата форумна среща , при връщане от Силистра направих следното: слязохме от DESIRO-то , когато пристигна 90106 , в който Ванчо се качи към Русе.Ние останахме да чакаме 9623 и през това време реших да направя снимка на локомотива.Свалих си ръкавицата , сложих апарата на коляното си и заснех това.Когато свърших , с безпокойство забелязах , че ръката ми бе скована от студ и не успях дори да помръдна нито един от пръстите.С другата ръка изгасих апарата и сложих обратно ръкавицата.Цялата случка стана за по - малко от минута , а рък. движение на гарата каза , че студове от -15 градуса , каквато била температурата в момента са нещо обичайно за района на Самуил по това време на годината.
Цяла седмица имах проблеми с раздвижването на ръката ми.
Цяла седмица имах проблеми с раздвижването на ръката ми.
Скоро ходих до Бобов дол , но ми се иска още веднъж да отида , тъй като пропуснах да се разходя до края на гарата , където маневрените 55-00-ци вкарват вагони в това място.Също така не разгледах пълноценно и коловозното развитие.
Идеята на Сашо е отлична.А колко време имаме в Русе от 90106 до 4627?
Идеята на Сашо е отлична.А колко време имаме в Русе от 90106 до 4627?
Само да вметна обаче, че по 51-ва линия ще пътуваме по тъмно, ама поне да я минем де, въпреки че аз лично съм ходил там четири пъти вече. Но пък за сметка на това Весо със сигурност ще се зарадва, като направи няколко нощни снимки на Бобов дол, понеже такива от там липсват.
А времето в Русе от 90106 до 4627 е три часа и половина.
А времето в Русе от 90106 до 4627 е три часа и половина.

На 27 декември няма да има стачка.
90106 няма да го гоним с 2613 от София, а с 91103 от Силистра.
90106 няма да го гоним с 2613 от София, а с 91103 от Силистра.

Миналата година отказахте Силистра, защото сте ходили там на 27-ми декември... Весо -15 са нищо, аз и Ванчо, като бяхми януари месец в Румъния, румънеца който беше с нас извади термометър в Питещ, същият показа -25. По същото време в Русе беше -15 и то вечерта, като тръгвахме с 382. Ако го завъртите така, че да ми е удобно в смисъл, без да правя безсмислени и харчовни тигели до Русе 2 пъти и по 2-ра до някъде си - бройте и мене. Като цяло колко нощни прехода са? И ако може цялостен план на пътуването да речем, ако се тръгва и пристига в ГО, все едно съм от там.

Информация
Модератори