Като зрял и отговорен човек искам да те попитам НКЖИ за какво стачкува и наясно ли сте че правите услуга с тая стачка на и без това недотам заинтересованото ръководство на БДЖ ...Всъщност тях ги интересува в момента специално за пътническите превози да режат,е няма влакове,голяма работа,то и това им е целта...От утре спират малко преждевременно 30 влака- честито,това е първата цел засега постигната с тая стачка...А през 98-ма ти може да си си играел на влакчета,но тези дето организират стачката през 98-ма пак си бяха там на същите места,така че...titan написа:98-ма ние още с играчки влакчета сме се занимавали, така, че тогава си е за тогава... Важното е сега какво ще направим, като зрели и отговорни хора, в такива моменти трябва подкрепа и единство и изказвания от типа че машиниста ще ме "принуди" да му дам път са меко казано несериозни... Така не се стига до никъде!
Забележете обаче как е написано : ''спиране на влакове ЗАРАДИ стачката до 10.12''. Един вид всичко е заради стачката и от 10.12 тези влакое ще се върнат 

О, Велики Глъм, върни влаковете от единия център на Вселената до другия, че малките глъмчета да млъкнат, че ми надуват главата
(Русе-Димитровград 4647)
(Русе-Димитровград 4647)

Всичко става така както го гледате, защото както винаги няма единство, няма стриктни и обединени действия на работниците.. Един нач. влак снощи по тв вика "ми на мен не ми казват какво да права и затова не стачкувам" Трябва единно мислене, а не - "ми те повечето машинисти не стачкуват, някои пък стачкуват, ръководителите защо пък стачкуват"!!??..... Това не води разбира се до никъде. Или пък защо дежурните не пропускаме влаковете.... не, не няма такова как да го кажа - мотане и и разединение и то между самите служители, ето затова сме на това дередже и не само железницата за която страшно ме боли, а и цялата държава! Аз съм млад човек и искам да работя в железницата, малцина са на това щуро мнение но какво да се прави!....

ето една интересна статия http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4335511

Хубаво, казал си, но нали знаеш, че невъзможни неща няма тъй, че смятам спора за неуместен. Толкоз.titan написа:Niks, недей да спориш с колегите. Просто в железницата си има железни правила и ако някой ги наруши така грубо както ти мислиш, просто ще изхвърчи... Да тръгне някой да принуждава дежурния ръководител, не знам как я мислиш тая......
Някъде да съм споменал нещо за бой...42 072.9 написа:Всички милеем за железницата, но не взимаме по 1000лв на аванс, че да бием дежурните...

Няма такова нещо.Тената написа:Не знам какво точно ще направи ,но като спомена по-назад във темата за " по корав машинист" и "принуждаване" се сещам за възможни последствия.bdz46 написа:Какво ще направиш, ако се размените?
Арест, и вероятно уволнение...
Какво ще направя си е моя работа, вие си стойте по 8 часа, прибирайте се по нощите и почивайте по-малко от необходимото до следващото дежурство.bdz46 написа:Какво ще направиш, ако се размените?

Всички истински мъже бачкат в БДЖ!

Здравейте колеги.
Аз съм трамвайджия и син на дългогодишен железничар (само за сведение, че знам за железните правила).
Та, не мога да разбера, аджеба, кой стачкува? Превозвачът или инфраструктурата или всички заедно?
Питам провокиран от спорът който се разгоря в тази тема ... Ако машинистът не стачкува, но ръководител-движение стачкува и не му разреши тръгване - той (машиниста) не може да потегли ... От друга страна, ако машинистът стачкува и нестачкуващия ръководител-движение му даде разрешение - машиниста пак не потегля защото стачкува ... и пак няма движение. В случаят става въпрос кой пръв ще заяви, че стачкува ...
А относно стачката ... мисля, че трябва да стачкувате с цел отстраняване и съд за администраторите, които доведоха железницата до това положение ... защото дори ние, които сме ваши клиенти ни е ясно отдавна, че нещата не отиваха на добре ...
Желая ви успехи!
Аз съм трамвайджия и син на дългогодишен железничар (само за сведение, че знам за железните правила).
Та, не мога да разбера, аджеба, кой стачкува? Превозвачът или инфраструктурата или всички заедно?
Питам провокиран от спорът който се разгоря в тази тема ... Ако машинистът не стачкува, но ръководител-движение стачкува и не му разреши тръгване - той (машиниста) не може да потегли ... От друга страна, ако машинистът стачкува и нестачкуващия ръководител-движение му даде разрешение - машиниста пак не потегля защото стачкува ... и пак няма движение. В случаят става въпрос кой пръв ще заяви, че стачкува ...
А относно стачката ... мисля, че трябва да стачкувате с цел отстраняване и съд за администраторите, които доведоха железницата до това положение ... защото дори ние, които сме ваши клиенти ни е ясно отдавна, че нещата не отиваха на добре ...
Желая ви успехи!
Информация
Модератори