Администратор
Много интересен експеримент. Принципно, това, което направихе тези от "Топ Гиър" си има име - дрезина. Но наистина това може да бъде един интересен пример как да се оползотворят десетки коли, които не се използват по предназначение. Дори си мисля за една идея - като в Сърбия и Хърватска. Извадените от парламентарния парк коли и бусове могат да се преоборудват като дрезини за инспекция и текуща поддръжка на железния път и сигналните съоръжения. Ще е доста по-евтино откъм гориво.
Пример за такава РССМ:

Пример за такава РССМ:

64.19

Акредитиран фотограф
У нас на сп. Бенковски може да се види този , но е частен. 
А нашият форумец valerko може да разкаже за "Шевролет Силверадо" , който се движи по релсите.

Става въпрос за локомотивчето на "Експрес сервиз" , което бе видяно от нас на 28-ми септември 2011 г. на Пловдивския панаир.Негова галерия съм направил тук.gugu_134 написа:В завода в Русе, гледах видеорепортаж, са направили локомотив, който може да се движи и по пътя. Нещо като пожарната кола от пост-а на Весо, с такива малки колела.
А нашият форумец valerko може да разкаже за "Шевролет Силверадо" , който се движи по релсите.
Последно промяна от VESO на Пет Ное 25, 2011 9:47 pm, променено общо 1 път.
На гара Земен имаше това
http://shotik.snimka.bg/asia/ednorelsov ... 5.25670934
последната снимка на албума .
http://shotik.snimka.bg/asia/ednorelsov ... 5.25670934
последната снимка на албума .

Тази дрезина се ползва за превоз на хора,техника и материали,защото междугарието е сравнително дълго,няма достъп на други превозни средства на много места и с нея по-лесно и бързо се стига до мястото за работа.На много места има опасности от свличане на земна маса или скали ,а в тунелите различни повреди .До колкото знам е с двигател от мотоциклет ИЖ,но сега може и да е сменен.gugu_134 написа:И за какво служи, пренос на нещо тежко ли като с електрокарче.
ето аз на какво се бях натъкнал на 22-ри септември 2010 на жп гара Видин

Аварийния камион в София е подобен на този и при един случай на блокирал лагер на букса на локомотив от серия 04-00 ме следва по линията от г.Станянци до г.Калотина /17 км мисля че беше междугарието/и от там по пътя до г. Драгоман.
Информация
Модератори