Предварително се извинявам на модераторите ако темата е в грешен раздел,но се чудих къде да я сложа и се реших да я сложа тук. Ако някои от вас са гледали филмът "Последният лов" по БТВ в четвъртък вечер няма как да не им е направило впечатление,че във филма имаше видни представители на БДЖ - 55-ца и 2 локомотива серия 04.На мен обаче ми направи по-голямо впечатление,че в кадъра с 55-цата на съседен коловоз имаше странен локомотив.Макар почти да бях сигурен какво съм видял свалих филма от един торент сайт,за да намеря точно този момент и да проверя пак.Оказах се прав, до 55-цата стой такъв локомотив - http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/721016.jpg .Някой има ли информация дали такива локомотиви са работели във Варна-Фериботна,защото мисля,че в БДЖ такива не е имало,а ми е известно,че съветските железници са разполагали с тях? Дали е бил дошъл с ферибота,как мислите? Между другото намерих информация за чехословашки локомотиви идвали на проби в България и ако имате интерес мога да напиша какво съм намерил,само кажете в коя тема да пиша :)
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Това, което си видял на филма по всяка вероятност е съветски ТГМ и ТЭМ, което е различно от CD 721. Това последното няма какво да търси у нас, докато ТГМ и ТЭМ имаме доста.

Мнение от semafor4o »

10000000 % съм сигурен,че е именно чехословашката машина.Имам проблем със създаването на снимка директно от филма.Оправя ли тая работа веднага слагам тук,за да видите.Просто има съществена разлика между предната част на ТГМ-а и това което беше до 55-цата :wink: Очаквайте снимка и ще видите!
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

И аз предполагам, че е бил някой ТГМ-6Б :wink:
64.19
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

В коя част на филма се вижда?
Администратор
Администратор

Ще сваля филма и ще направя скрийншот. Може и пича да се окаже прав.
64.19
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Ама пича да каже в коя минута, няма да гледам всичко за един кадър.

Мнение от semafor4o »

Тадааааа http://imageshack.us/photo/my-images/14 ... el055.jpg/ Прав ли съм или да?
:D
Администратор
Администратор

Прав си :)

На фериботите вярно, че имаше маневрени локомотиви :wink: ЧМЭ нещо си беше в Русия това животно.
64.19
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Коловозите на ферибота са широки - за 1520 мм и локомотива няма буфери, а само автосцепка. Прожектора му е по-малък от на чешката машина, има разлики в оцветяването, но останалото е видимо същото.
Най-вероятно е дошъл с ферибота от Украйна.

Мнение от semafor4o »

:D ЧМЕ 2 е машината. И аз се учудих като я видях първоначално и само заради това прежалих време да сваля филма.Очите ми не са ме излъгали обаче.Кадърът е в 36:47 от филма.Тези локомотиви де факто са били на фериботите и са помагали след пристигане с маневрите и после пак са си заминавали с корабите така ли?

П.С. За другите чехословашки машини идвали на проби да пиша ли и къде? Също така в един сайт намерих информация и за DR V100,че е идвал на проби и пишеше малко и за него.

Мнение от disell »

Сигурно първоначално докато преустроят няколко 55-ци за 1520 мм и да им сложат автосцепки са ги ползвали , аз съм виждал снимки от строежа на комплекса и в руската му част (1520мм) се виждаше ясно един руски локомотив но не се сещам сега дали беше ТЕМ 2 или М 62 в него.
Публикувай отговор

Обратно към “Да си поговорим за железници | Let's talk about railways”

Информация