002 е товаNikss написа:Много добре! На последната снимка 007 ли е, че не мога да видя добре![]()
![]()
Тена много ми е чудно защо пускат локомотиви серия 43 на влакове, които по Книжка-Разписание са до 130 това го забелязвам сега на на 8612 бях и жив свидел 8615 да се движи с файтър 
П.П снимката е супер

П.П снимката е супер

Указател "П". Поставя се на пероните, където спират пътнически влакове и показва мястото, където трябва да се установи челото на влака.
Източник
Източник
Между другото , "П" се транслитира като "пристигане".Това ми го каза един железничар , когато го попитах защо точно тази буква , а не друга е изрисувана на табелата.А защо самата табела е с такава форма , вече и той не можа да ми обясни.Сигурно има някакъв смисъл.
Последно промяна от VESO на Пон Ное 07, 2011 12:01 am, променено общо 2 пъти.
И което ме изуми - човекът ми каза и нещо интересно , за което досега не съм се замислял. Пред тази табела трябва да пристигне локомтива.Ако са два локомотива , важи същото.Ако влакът е дълъг и има фургон , табелата при спиране следва да е между фургона и първия вагон , ако има и пощенски вагон , след което фургон , табелата трябвало да остане между последния от двата и първия пътнически вагон.Това се прилагало и когато влакът е с два локомотива , пощенски вагон и два фургона (през 2004-та 8626 се случваше понякога така , когато някоя машина ползваше трасе).Тоест при такива състави табелата трябвало да е между първия пътнически вагон от композицията и останалата и част.При композиция само от пътнически вагони , локомотивът спирал пред "П"-то.Има ли нещо вярно в това?
И още неща ми беше обяснил , но досега не съм наблюдавал такива ситуации.На много гари табели "П" пък изобщо няма.
И още неща ми беше обяснил , но досега не съм наблюдавал такива ситуации.На много гари табели "П" пък изобщо няма.
Информация
Модератори