Администратор
04-25 си седи от години завряна в шубраците в "моргата" на депо София, докато 04-12 е на челни позиции доста удобна да бъде доразграбена. И двете машини са включени в докладите на Сдружението относно запазването и възстановяването им, но какво ще се случи, кога и дали въобще ще се случи за сега не може да се каже. Принципно е възможно 04-25 да се възстанови като стационарен експонат, а 012 да бъде въведена в движение, но всичко е свързано с пари и желанието на някой от ръководството.

Tова здружение ме съмнява че по никакъв начин ще може да промени нещата"
Ангел Алексиев мисля че е доста по навътре в нещата относно 04 и тяхното въстановяване ,но тук нещата вече не са само желание и мерак става въпрос за дооста парички
Лошото си е за ЛЕГЕНДАТА(04) защото са 3бр в света и май ще останат само снимки от тях както е тръгнало
Ангел Алексиев мисля че е доста по навътре в нещата относно 04 и тяхното въстановяване ,но тук нещата вече не са само желание и мерак става въпрос за дооста парички
Лошото си е за ЛЕГЕНДАТА(04) защото са 3бр в света и май ще останат само снимки от тях както е тръгнало

Поне ще опита...SGP04 написа:Tова здружение ме съмнява че по никакъв начин ще може да промени нещата"

Случайно попаднах на този форум! Просто ахнах!!! Не съм мислил, че тези локомотиви могат да имат толкова почитатели. Мислих, че съм сам в носталгията си по тях и, че дори никой не ги помни. Влюбих се в тях като дете. Обожавах да пътувам с влак заради тях. Карал съм да пътуваме с дядо ми от Видин до Видбол само и само да се возя на влак, преди електрификацията на линията до Видин. Много исках да стана машинист точно на такъв локомотив. Е не станах, станах икономист, но душата ми остана там, на видиската гара, до шума на тези прекресни чудовища, на които съм се качвал просто така - аз едно 4-5 годишно хлапе. Толкова е болно да гледам остатъците от тях на тези снимки. Сякаш някой ми е откраднал детството. Някой бездушен български чиновник. Таях някаква искрица надежда, че все още има някой такъв локомотив да обслужва някоя забутана линия, до мина Чукурово например, или някой в някое депо но в движение, а то...

Последният локомотив от серията , който е бил в движение е 04012-1 , теглил едновагонния състав по линията Алдомировци - Бели брег до спирането на пътническото движение там.Петко Иванов може да покаже богата снимкова галерия от тези моменти.От други снимки пък може да се види 04-00-ка на влаковете за Станянци.
На линковете горе са снимките. По едно време имаше проблеми с надписите към тях, но сега са оправениPetko Ivanov написа: http://www.foto.bg/showgallery.php?cat=2997
http://www.foto.bg/showgallery.php?cat=2999

Разгледах всички снимки, страхотни са! Благодаря Петко. Много се зарадвах и на възстановяването на парния локомотив в ГО, много бих искал и с 012 да се случи същото. Да види един ден пак "бел свет"Petko Ivanov написа:На линковете горе са снимките. По едно време имаше проблеми с надписите към тях, но сега са оправениPetko Ivanov написа: http://www.foto.bg/showgallery.php?cat=2997
http://www.foto.bg/showgallery.php?cat=2999

Здравейте всички почитатели на великолепните "четворки".Аз също като всички вас се надявам,един ден да се докосна до реставрираната 04-012,да чуя страхотния и звук и дай боже това да стане,преди ръждата и циганите да я изядат...На драго сърце бих се включил във въстановяването и най вече с безплатен труд,но както разбирам от горните коментари, с бюрокрацията борбата е страшна. Спомените ми са от 80-те години когато,баща ми,лека му пръст бе старши на 04-36 и заедно сме правели няколко повески.Единствената снимка на тази машина видях във форума,но при раздела за серия 06 .Съжалявам че нямам подобни и благодаря на всички за подробната информация и снимков материал!

Администратор

Администратор

Тази криза е като другите - за контакти на АТП, за контакти на контактори, за кабели на RFT.lok45111 написа:В депото се задава нова мода - криза за масла
Хората от Loctite са били сащисани от отношението на нашите велможи към маслото.

«Charioteer» & «Fleetwood» - 1948 г. - 133 bombs
«Dropshot» & «Trojan» - 1949г. - 150 bombs
Информация
Модератори