Интересува ме има ли железопътна администрация въвела закупуване на билети, от други места освен билетните каси/влакове.По скоро някой успял ли е да приложи идеята да се купи билет, без да се занимаваш с разни лелки, и да им обясняваш как и от къде искаш да пътуваш.В това число имам предвид интернет,банкомати, ако ще и с СМСи и каквото друго се сетите.
Разпечатваш си билета на лист А4, а кондуктора го проверява с мобилно устройство, което чете бар-кода и го сверява в някаква система, дали е валиден. Забелязал съм обаче, че много хора имат и разни преференциални карти и такива за намаление, които кондуктора много щателно обследва, мушка в устройството, въвежда нещо и изобщо проверката става адски бавно - до 20-30 минути на вагон.
Друг вариант е билетен автомат, който разпечатва обикновен билет, като тези от касите. Автомата обаче не става за някои по-особени тарифи.
Друг вариант е билетен автомат, който разпечатва обикновен билет, като тези от касите. Автомата обаче не става за някои по-особени тарифи.

Във Великобритания, като си купиш билет онлайн, може да си ги принтираш, като се сверява с универсален код. Другият по лесе вариант влизаш си с телефона на мейла и им показваш номера.
Информация
Модератори