Някой може ли да ми даде някакво поне малко смислено обяснение защо сутрин в 5ч от ГО има 3 влака до СФ през 15 мин? Аз лично не намирам такова.

Мнение от gugu_134 »

Просто така се получава. Едното е международен влак и не толкова удобно за пътуване както е БВЗР, а другото е пътник, съответно обслужва селата. Това е единствената логика, която намирам аз.

Мнение от Vancho »

Просто не си защитаваме интересите ... Това с 383/1385 е много голяма щуротия. По-добре да ги обединяват МБВ и Янтрата, ама с тия закъснения и проверки как да стане номера... И все пак три влака ГО-София наистина си е абсурдно като се има предвид какви дупки има в други периоди от денонощието специално по тая релация...
О, Велики Глъм, върни влаковете от единия център на Вселената до другия, че малките глъмчета да млъкнат, че ми надуват главата

(Русе-Димитровград 4647) :D
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

То пък и пътническият е един...... :salute: :salute: :salute: От Горна е транзит до Павликени.Смисъл никакъв.А отгоре на това стои на Левски цели 25 минути.
Най - добре ще бъде следното - първи да тръгва 20110 , да обира пътниците от всички станции в участъка Горна - Левски и там да бъде надминаван от Янтрата.Така в едно от предишните разписания ПВ-то е било в 5:25 от ГО , на Левски престоят е бил от 6:17 до 6:32 , през което време е бил надминаван от Янтрата (6:24-6:26) , която в 5:45 е тръгвала от Горна.При тази схема ще отпадне спирането на 2640 в гара Павликени и ще се получи по - добро времепътуване между Горна Оряховица и Левски.
Сегашният 1385 няма никаква работа в този времеви интервал , но пак някой малоумник е мислил разписанията - на Русе е нужен нощен влак за София и като такъв може да се използва именно международния.Много важно , че от румънската столица ще тръгва по - рано.

Мнение от Vancho »

20110 се пълни след Левски в ден събота и си е стабилно населен. На София обаче не остават кой знае колко хора /ден събота/. А ГО-Павликени като цяло няма голям пътникопоток. От ГО 20110 тръгва с по трима човека макс ...ползвал съм го три пъти от начална гара и винаги сме по толкоз :lol:
О, Велики Глъм, върни влаковете от единия център на Вселената до другия, че малките глъмчета да млъкнат, че ми надуват главата

(Русе-Димитровград 4647) :D
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Точно , 20110 ще тръгва поне 20-тина минути преди Янтрата , ще спира на всички спирки по пътя си до Левски , където ще има малко по - голям престой (не какъвто е сегашния) , но главно за надминаването от 2640.Забележете само в старото разписание какво е било времето на престоя - 7 минути преди и 6 минути след експреса.Това се казва пример за прецизирано разписание.

Мнение от SaiLeR »

А лъжеш че 20110 е транзит до Павликени, от скоро спира и в пще.И до тая дестинация само аз съм пътувал.А колкото до 3-те човека, не са 3! 4 са, ама с превозната бригада и ТП. :lol: Иначе много мерси на БДЖ че влака спира вече в пще само заради мое величество. :lol:
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Точно така. Има корекция от няколко месеца вече, която гласи 20110 да спира на Поликраище. А за да се получи това, че 2640 да не спира в Павликени и да надминава 20110 на Левски, трябва да си разменят часовете на тръгване, което ще доведе до по-късно пристигане в Сф, което аз лично НЕ одобрявам. 09:05 си е нормален сутрешен час на пристигане, предпочитам да остане така! Ако измислят нещо и има 130 км/ч + по-бързо времепътуване никакъв проблем да я изтеглят по-късно от ГО, нищо против няма да имам, но сега... абсурд!
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Янтрата тръгва в 5:00 , което е твърде неудобен ранен час.Аз мисля , че 5:30-5:35 ще бъде идеален вариант.Пък дали ще пристигне в София в 9:05 или 9:35 не е от голямо значение , така или иначе никой не я ползва нито за работа , нито за училище.За пример - Дианата пристига хептен по никое време (10:33) и хора си има.
Предишни години предшественикът на 2640 е тръгвал в 5:45 и е пристигал в София в 10:01.
Чудно защо на 5623 непрекъснато местят часа назад и го правят неудобен за хората , които свършват работа в столицата и тръгват да се прибират , а на 4612 пък го местят напред и да пристига по никое време в Русе (21:59).По същия начин дърпат по - рано и Янтрата като от 5:45 , 5:35 , 5:30 , 5:25 , 5:15 , сега и в 5:00 са я сложили.По този начин отблъскват десетки хора от влака.Аз ако съм от Горна Оряховица и имам работа в София , никога няма да ползвам Янтрата - хем скъп билет , хем салонни вагони , хем ще ме карат да ставам за влак , тръгващ в 5:00.Поне да го бяха пуснали половин час по - късно.

Мнение от rexkos »

От новия ГДВ 5623 ще застане на мястото си - в 17.00 от София. :wink:
Един вагон, ама пълен! (4627)

Мнение от mitkodiablo »

Янтрата го ползват много хора за работа (червен бряг - враца) а също така и ученици от роман :) за мездра и враца :)
Модератор
Модератор

Мнение от todor plamenov »

В разписанието от 1999/2000 г, преди да заиграе голямата метла на Краус, "Янтрата" тръгваше в 5:35 ч и пътуваше до Пловдив, а от Плевен в 6:00 ч заминаваше вече позабравения "Плевен-Експрес", който във въпросния график беше удължен до Благоевград.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Това беше най - добре направеното разписание - и сега би предложил Янтрата да се движи до Пловдив.Колкото до някогашния "Плевен експрес" , би бил логичен , стига да има кой да пътува с него.По 2-ра липсва удобен влак , пристигащ в София към 8:30 - 8:40 (също като нашия 1650 , който се пълни на 100 %).Ето защо Янтрата може да се изтегли по - късно (5:35 от Горна) , а от Плевен в 5:40 например да тръгва друг влак.Ако съпоставим разписанието му с това на 461 , би следвало към 8:30 да идва в столицата.
rexkos написа:От новия ГДВ 5623 ще застане на мястото си - в 17.00 от София. :wink:
Предишни години , този влак тръгваше дори в 18:00 от София.На Кулата бе в 21:55.
Публикувай отговор

Обратно към “График за движение на влаковете | Trains schedule”

Информация