Дайте ми информация, какви са процедурите и тем подобните за да стана Баш електровозаджия. Къде трябва да кандидатствам, какво да съм завършил и т.н.

Най-важното е да си на тис електротехниката и електроникатаKpuTuK написа:Здрасти,
Дайте ми информация, какви са процедурите и тем подобните за да стана Баш електровозаджия. Къде трябва да кандидатствам, какво да съм завършил и т.н.
Курсът за помощник машинист на електровози в ЦПО струва 483,60 лв. с ДДС. Състои се от теоритична част и стаж. Теоритичната част е два месеца всяка седмица от понеделник до събота между 8 и 15:30 ч. През това време се изучават Електротехника и електротягово стопанство, Електрообзавеждане, Схеми, Спирачки, Безопасни условия на труд, Механика, Вагони, Нормативни документи и ел.схеми. По всяка от тези дисциплини се провежда вътрешен изпит преди стажа. Стажът трае 30 работни дни, през които курсистът се прикрепя и пътува заедно с локомотивна бригада. Курсът се счита за успешно приключен ако се издържат четирите държавни изпита - механика и ел.схеми, нормативни документи, практически изпит по устройство на локомотива и практически изпит-пътуване, по време на който се проверява дали курсистът изпълнява правилно задълженията на помощник-машинист.KpuTuK написа:Здрасти,