Привет на всички!
Може ли някой да ме светне нужно ли е да се носи някакъв документ за дете под 7 години, за да не бъде таксувано във влак?
Благодаря предварително! :)
Координатор УС
Аватар
Координатор УС

Мнение от stankos »

До момента такъв не са ми искали .

Мнение от railwaymaniac »

Ясно, но има ли някъде записано в някаква нормативна уредба или нещо такова, трябва ли да се представя такъв документ?
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

В повечето случаи се преценява на око.

Ясно, значи няма такова изискване да се носи някакъв документ - много благодаря! :)

Мнение от Vancho »

Не знам дали няма, ама в Дунава последно като пътувах на един мъж му искаха копие от акта за раждане за детето ...
О, Велики Глъм, върни влаковете от единия център на Вселената до другия, че малките глъмчета да млъкнат, че ми надуват главата

(Русе-Димитровград 4647) :D

Мнение от dobo »

Това пък е най-голямата глупост на света.И с какво право ? Никакви документи няма.
Глобален модератор
Глобален модератор

Мнение от Tramway »

Възрастта на детето са установява с представяне на копие от акта за раждане и кондукторът има право да го поиска, а родителят е длъжен да го покаже. Ако детето е на 3-4-5 годинки няма проблеми, но по-нататък, особено ако расте по-едричко, не е лошо родителите да носят в джоба едно копие на акта.
Парната машина няма проблеми с ТД, пантографи, прегряване и охлаждане.

Tramway написа:Възрастта на детето са установява с представяне на копие от акта за раждане и кондукторът има право да го поиска, а родителят е длъжен да го покаже. Ако детето е на 3-4-5 годинки няма проблеми, но по-нататък, особено ако расте по-едричко, не е лошо родителите да носят в джоба едно копие на акта.
Виж в това има някаква логика :idea:
Мерси бае :)

Между другото скоро те мернах на централна гара, но не ти се обадих. Не за друго а просто понеже не се познаваме... :oops: Но това не пречи да те знаем всички - известен си повече отколкото си мислиш :)

Поклон :!:

Сори за спама :oops:
Публикувай отговор

Обратно към “Тарифи, превозни документи и превозна дейност | Fares, tickets and transport activity”

Информация