Мнение от Petko Ivanov »

Големи благодарности на всички за чудесните снимки и клипове, с които ни направихте поне малко съпричастни с магията на парните машини! Радвам се, че всичко е преминало нормално и без непредвидени изненади. Поздравления за бригадите на 01.23, 05.01, 03.12 и 609-76, които с цената на много усилия прекосиха цяла България с атракционния влак. Сигурен съм, че туристите са останали много доволни от преживяното с нашите машини и скоро ще има други пътувания.
Глобален модератор
Глобален модератор

Мнение от Tramway »

Пътуванията минаха, сега вече мога и аз да са включа в ефир.

Туристите останаха изключително много доволни, поне от частта от тура им, обслужена с 3-ката. Имаше неблагополучия, причинени от изключително долнопробния пепеляк, с който не можеш да си свариш чай на печката, камо ли да поддържаш хубав огън и 16 атм. пара в машината. Хвърляш като смахнат в пещта, половината го хваща тягата и директно го трупа в димната камера, другата половина са разпилява хаотично и изобщо не пада там, накъдето го насочваш с лопатата. Затъпква скарата и вместо да гори, образува стопилка, която не пропуща въздух и са превръща в шлак като бетонни плочи. До Русе криво-ляво с големи усилия влакът стигна навреме. От там, тръгвайки с изчистен и претръскан огън, още на Вятово трябваше да са разбива шлак, да са тръска и прави огън наново. На Самуил същото, в добавка и прериване на тендера, защото пепелта не се стръсква напред от друсането, а са уплътнява като мокър пясък. Заради тез закъснения трябваше след туй да са чакат срещи. Ето защо вместо на 19:38 влакът пристигна на Ва чак на 22:00ч. Въпреки туй туристите оцениха високо усилията на локомотивната бригада, която правеше и невъзможното за да им достави удоволствието, за което са платили прескъпо. Много харесаха и машината.
Ето защо предварителното даване на разписания щеше да бъде най-малкото безполезно, а и след туй да предизвика негативни реакции.
Парната машина няма проблеми с ТД, пантографи, прегряване и охлаждане.

Мнение от stani_46001 »

Искам да поздравя и да благодаря на машинистите на този прекрасен парен локомотив, които създадоха много приятна емоция и оставиха незабравими спомени за много хора от град Провадия с преминаването на влака. Вечерта на гарата имаше много почитатели на железницата и техни деца, които се надпреварваха да заснемат този прекрасен локомотив. Звукът му е уникален и на фона на скалите около града се получи невероятно звучене. И на другия ден, на връщане на локомотива с електровоза, също беше много интересно. Дано по-често виждаме подобни влакове!
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Предвижда ли се до края на годината още някое пътуване с парна тяга?
Глобален модератор
Глобален модератор

Мнение от Tramway »

Засега няма нищо.
Парната машина няма проблеми с ТД, пантографи, прегряване и охлаждане.

Мнение от disell »

Поне за 07.11 трябваше да организират нещо :(
Обратна връзка:

Мнение от vladimir.lekov »

Ето картинки и от мен http://vlekov.snimka.bg/travel/atrakcio ... 623464.all Правени са в Русе. Скоро очаквайте и няколко клипчета, само трябва да ги измонтирам :)
Изображение

Мнение от assen5 »

Mного добри снимки. Евала.
Координатор УС
Аватар
Координатор УС

Мнение от stankos »

VESO написа:Предвижда ли се до края на годината още някое пътуване с парна тяга?
То и да се предвижда в тази тема ще бъде отразено едва след като го представят в новините на телевизия " Ринг" !
Обратна връзка:

Ето и обещаните клипчета:
http://www.youtube.com/watch?v=BwtoGwMFX1U
http://www.youtube.com/watch?v=wgwA-1qtPb8
Приятно гледане!

А в отговор на изказването на Stankos ще кажа, че подобни ехидни подмятания не помагат особено в случая, по-нагоре в темата беше казано, че има хора, които явно негодуват от изнасянето на разписания наляво и надясно. В крайна сметка щом положението е такова, по-добре разписанията да не се изнасят, ако това ще означава някой да бъде служебно наказван или нещо подобно.
Изображение
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Хайде стига с глупости вече , че ми омръзна! За едни разписания да се наказват хора? Че какво нередно се върши в случая? Аз лично страшно съм ядосан , че разписаниията не се публикуват предварително.Никой не знае нищо , изведнъж: "Защо нямаше присъстващи?" , "Защо във форума не се отрази отминалото пътуване?" , "Това форум за железници ли е , или място за мерене на .....?" и други подобни сентенции. Ами как да се отрази питам аз , след като не е подадена никаква информация за предстоящите пътувания?
То пък и свръхсекретните разписания , случайно някой ако ги пусне , ще му стане по - топло или по - студено.Напълно споделям гнева на Saruman по този повод.Пък който бил недоволен от изнасянето на разписания , да отиде на психиатър да се прегледа.Ако докторът му каже , че е добре , да отиде при друг.Егати и маниакалните малоумници , от толкова страх не смеят сигурно да идат дори на тоалетна. :twisted: :evil:
Обратна връзка:

Може и аз да не съм разбрал съвсем правилно какво е имал предвид Емо, но същия този Емо едва ли не всеки път си написва телефона, когато пуска информация относно някое пътуване... обаждайте му се щом се интересувате, в крайна сметка директната комуникация е за предпочитане, отколкото да висите във форума с натиснат F5 и да очаквате някой да снесе информация.
Изображение
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Аз на Емо му записах телефона и ще му се обаждам.Но за в бъдеще нека по - рано да се оповести горе долу кой месец се очаква да има пътуване , пък аз ще се свържа в началото на конкретния месец , за да получа информация за точните дати и часове.Иначе ей така да звъня и притеснявам човека на случаен принцип не става.
И така мисля , че ще е най - справедливо.
Обратна връзка:

Спомням си, че още в началото на годината имаше информация за тия пътувания, вярно, конкретни разписания нямаше, но маршрутите бяха ясни и ги обсъдихме в подробности, доколкото си спомням имаше и хора, в това число и аз, помогнали и превели от немски и английски описанията на атракционните пътувания...
Изображение
Обратна връзка:

Мнение от Saruman »

Още в първите страници на темата бях писал за едно пътуване, което ще е с дизелова тяга. Ело и линк: http://www.ptg.co.uk/tours/GBTB2011.pdf, то ще е между 1 и 8 октомрви. Справка показва, че почти всички билети са продадени.
Заключено

Обратно към “ПАРНИ ЛОКОМОТИВИ И МОТРИСИ | Steam locomotives and railcars”

Информация