Под "каруци" кои вагони разбираш - серия 47 ли?kikiface написа:.......състав 4 вагона 1 вагон 50 серия останалите бяха каруци. Локомотива номера не можах да видя но интересното е че едната кабина е от 43 серия другата от 44 серия.
.....
Тази антика за пръв път се возя отделно това беше чиста ГАВРА с тоя 1 вагон. Ако бяха 2-3 щеше да се търпи. Толкова от мен. Последната 6та снимка съм я правил с телефона, апарата батериите неиздържаха.
Последно промяна от varg на Пон Сеп 26, 2011 12:52 pm, променено общо 1 път.
Aми като визира exDB-тата , няма ли пръсти по клавиатурата да напише серия 33 / 43 / 45.Под "каруци" може да се разбира всичко - в Пловдив ревизорите така наричаха (и още наричат) 17-ките.В Септември "каруци" викат на теснопътните вагони.В Бургас така казваха на тези 17-ки , които бяха "харизани" от Пловдив да се движат там.В София съм чувал да казват "каруци" дори на 63-ките на Златните.Така че след като няма общоприет термин за назоваване на тези вагони , който да е обществено известен , ще сме в догадка за какво става въпрос.Nikss написа:Какви 47 в Мездра сънуваш? Човека визира EX-DB!![]()
![]()
![]()
Последно промяна от VESO на Пон Сеп 26, 2011 7:41 pm, променено общо 2 пъти.
Весо виждал ли си някога вагони серия 47 по 7-ма жп линия?Под "каруци" кои вагони разбираш - серия 47 ли?
Това го повтарям и за теб.bobara_e_tuk написа:...
Весо виждал ли си някога вагони серия 47 по 7-ма жп линия?
Става въпрос за период в началото и средата на на 90-те години.И още нещо - понеже си малък и надали помниш , затова ти е простено - преди идването на exDB-тата в Мездра , крайградските за Бойчиновци , Лом , Берковица , дори "чушките" за Враца се обслужваха изцяло от 47-ци.Рядко пускаха 50-ки , а веднъж на един влак от Берковица видях и 17-ка.